Kínos vesszőfutás kezdődött a Mercedes AMG-nél attól a pillanattól fogva, hogy a csapat bejelentette Lewis Hamilton szerződtetését 2013-ra. Azóta öt verseny telt el úgy, hogy egyetlen árva pontot sem szerzett az istálló, amely csak azért nem esett vissza a konstruktőri bajnokság hatodik helyére, mert a Sauber is bukdácsol.

Talán nem véletlen, hogy az abu-dzabi befektetőcég, az Aabar Investments éppen a napokban adta vissza a Mercedes AMG-ben birtokolt 40 százalékos tulajdonrészét a Daimlernek. Az Aabar 2009 márciusában szállt be a Daimlerbe, kilenc százalékos tulajdonrészt vásárolt a gyártóból a pénzpiacok összeomlása után. A megállapodás része volt, hogy az F1-es csapatból 40 százalékot kap a cég a befektetésért cserébe. Nem hozták nyilvánosságra, hogy a pakettet mennyiért vásárolta most vissza a Daimler.

A zsinórban ötödik nullázás után a csapat mindkét pilótája csalódottan értékelt Austinban. “Csak ironizálni tudnék a mai versennyel kapcsolatban” – mondta Schumacher. “Sok akció volt körülöttem, de sajnos mindig a rossz irányba haladtam. Keveset mondok azzal, hogy csalódás volt a verseny, valószínűleg az első szett gumimmal is valami baj volt.”

Nico Rosberg próbálta megtalálni a pozitívumokat is. “Nehéz hétvégén vagyunk túl, és sajnos ismét nem tudtunk pontokat szerezni” – nyilatkozta a német. “De legalább tudtunk készülni a következő idényre, és jelenleg csak ez számít. Remélem, jövőre sikeresebb leszek itt Austinban, mert élveztem az itteni látogatást.”