A német Bild adta hírül, hogy Michael Schumacher nemrég 200 hektáros ranchet vásárolt Texasban. A hétszeres bajnok felesége, Corinna nagy lórajongó, a farmon 36 bokszos istálló van a lovak számára. Schumi és családja az austini versenyhétvége előtt néhány napot el is töltött a ranchen, de végleges Amerikába költözésről nincs szó.
“Nem, nem, ezután is Svájcban lakunk majd, de azért szeretnénk majd itt ide is járni, itt is időt tölteni” – mondta Schumi Austinban.
Az idény végén visszavonulásra készül 43 éves pilóta egyébként számtalan F1-es rekordja mellé még begyűjthet egyet, mielőtt távozik: a hétvégén övé lehet a sportág történetében megtett legtöbb versenykilométer.
A rekordot jelenleg a német korábbi ferraris csapattársa, a brazil Rubens Barrichello tartja 80 067 versenykilométerrel, míg a Mercedes pilótája  jelenleg 80 059 kilométernél tart. Ha Schumacher pályafutása utolsó előtti futamán, Austinban legalább két kört megtesz az 5516 méter hosszú pályán, akkor újabb kategóriában lesz övé a csúcs.