F1: Megrovás Webbernek, Alonso hiába panaszkodott 2

Az Amerikai Nagydíj kvalifikációja után a stewardok a 3. helyen záró Mark Webbert, valamint Michael Schumachert és Fernando Alonsót is beidézték vizsgálatra.
A Red Bull-os ausztrált az FIA tisztviselői szúrópróbaszerű mérlegelésre hívták be a Q1 végén, de Webber elmulasztotta ezt, továbbhajtott. A Red Bull a mulasztás után rögtön reagált, azonnal visszagurította a kocsit az FIA-garázshoz, ezért a veterán csak megrovásban részesült, de további, a rajthelyeket befolyásoló büntetést nem kapott.
A stewardok Schumacher és Alonso Q2-es “találkozását” is megvizsgálták, a spanyol ugyanis sérelmezte – “hihetetlen ez a Michael!” -, hogy a hétszeres bajnok feltartotta a pályán. A versenybírók a felek meghallgatása, a felvételek megtekintése és a telemetriai adatok elemzése után úgy döntöttek, az eset nem érdemelt büntetést. Indoklásuk szerint mindkét pilóta egy többkörös etap első körén járt csak, az incidenst követően gond nélkül folytathatták a kvalifikációt és kezdhettek mért kört, senki nem szenvedett hátrányt.