Hiába volt a Magyar Nagydíjtól Szingapúrig, majd Abu-Dzabiban újra a McLarené a legerősebb autó, a wokingi csapat messze nem használta ki a lehetőségeket, a hétvégéről hétvégére sorjázó műszaki hibák miatt dobogók, lehetséges győzelmek úsztak el. 
Legutóbb, Abu-Dzabiban a pole-ból rajtoló Lewis Hamilton az üzemanyagrendszer hibája miatt állt ki az élről, de a csapatnál azt mondják, az Amerikai Nagydíjat nem óvatoskodhatják el, ha a konstruktőri bajnokságban vissza akarják előzni a Ferrarit, akkor a győzelemre kell hajtani Austinban.
“Igazán fájdalmas volt számunkra az abu-dzabi meghibásodás, de azóta már 1500 kilométert mentünk ugyanazzal az autóval probléma nélkül a múlt heti teszten. Természetesen a konstruktőri verseny lebeg a szemünk előtt, így a mostani futamra is hozunk fejlesztéseket. Nem fogunk túlzottan óvatoskodni, de azért nagyon alaposak leszünk. Azt reméljük, hogy szépen teljesítünk majd és megnyerjük a futamot” – mondta a csapat ügyvezetője, Jonathan Neale a Mclaren hagyományos verseny előtti telekonferenciáján. 
Az austini Circuit of the Americas természetesen mindenki számára teljesen ismeretlen terep lesz, de Neale úgy véli, nem áll majd feje tetejére az erősorrend. 
“Úgy gondolom, izgalmas lesz, hogy a pilóták igyekeznek majd megtanulni a pályát pénteken, miközben a mérnökök is megpróbálják végigvinni a műszaki programot úgy, hogy a versenyzőknek is lehetőséget hagyjanak az ismerkedésre. Ha jól tudom, lesz egy-egy plusz garnitúra gumink, az jól jön majd. Mindig jó egy úgy pályára érkezni, ez a mostani pedig különösen jól sikerültnek látszik. Szerintem most is a szokásos szereplők lesznek az élen, éles a küzdelem a bajnokságban és a mezőnyben hátrébb is nagy csatákat várok.”