A Mercedes a Szingapúri Nagydíjat követő héten jelentette be, hogy 2013-ra leigazolta Lewis Hamiltont, aki így hat együtt töltött év után elhagyja majd a McLarent. 
A wokingi csapat főnöke, Martin Whitmarsh a Forma-1 hivatalos oldalának adott friss interjújában alaposan körbejárta Hamilton távozását. A kérdésre, hogy szerinte miért döntött a lelépés mellett a 2008-as bajnok, így felelt:
“A válaszom annyi, hogy nem tudom. Erre a kérdésre igazán Lewis tudna csak válaszolni. Ha találgatni szeretnék, azt mondhatnám, a legfőbb az lehet, hogy az ember életében eljön az a pont, amikor szeretne kirepülni a fészekből. Szerintem ez benne volt, és sok egyéb érzelem is. De annyi évig együtt voltunk, szóval tényleg nem igazán értem.”
“Mi tettünk egy ajánlatot Lewisnak, amely szerintem nagyobb pénzről szólt, mint amennyit bárki is kap pillanatnyilag. Ez alapján azt gyaníthatjuk, hogy a partnerük, egyben riválisunk, a Mercedes még egy kicsit többet ajánlott. Én ezt nem tudom, de Lewis döntött. Valamelyest csalódott vagyok, de előre kell tekintenünk.”
Whitmarsh nem tagadta, hogy ő már korábban számolt Hamilton esetleges lelépésével, de nem hiszi, hogy a pilóta titkolózott volna ezt illetően, valószínűnek tartja, hogy a rosszul sikerült, kieséssel végződött Szingapúri Nagydíj után döntött csak.
“Hogy őszinte legyek, ha három hónappal ezelőtt azt mondtam volna, hogy igen, Lewis esetleg távozik, az minden bizonnyal nagy hír lett volna, de nem vált volna a hasznunkra. Zavart, nyomást jelentett volna. Legyünk őszinték: a sajtó nagy feneket kerített volna a megingásunknak. Nagyon destabilizáló lett volna ilyesmit mondanom és egyébként sem hittem, hogy tényleg menni fog.”
 
“A döntés aztán meglepett, de azért nem döbbentem meg. Szingapúr után közölte velem, és meggyőződésem, hogy Szingapúr előtt nem is hozta meg a döntést, hétfőn vagy kedden történhetett.  Szerintem hiba egy rossz futam után dönteni. Biztos volt benne, hogy megnyeri a versenyt, csalódott, de szerintem nem jó ilyen helyzetben dönteni. Tiszteletben tartom a döntését, de én hiszem, hogy velünk jobban járt volna, a McLaren erősebb csapat.”
A McLaren-főnök szerint Hamilton már meg is bánhatta, hogy – érdekes egybeesésként – a bejelentés óta totálisan eredménytelen Mercedeshez igazolt, de nyilván próbál jó képet vágni a dologhoz, ezért beszél az “új kihívásról” annyit.
“Ó, hát nyilván valamivel igazolni kell a döntést. Nem fogja azt mondani, hogy hát, több pénzt ajánlottak. Azt se mondja, hogy nos, nagyot hibáztam, de remélem, hogy a jövő évben erre gondol majd! De így döntött, és most már viselnie kell a következményeit.” 
“Szerintem azóta már megkérdőjelezte a döntést magában párszor. De valószínűleg úgy áll hozzá, hogy ezután már előre kell tekinteni. A múlt a múlt, nem érdemes a miérteken rágódni. Az ember inkább előre tekint és igyekszik a legtöbbet kihozni az új helyzetből. De egyelőre még győzni akarunk (együtt), nagyjából erről beszélgetünk csak. Lehet, hogy ő már teljesen elvesztette a lelkesedését, de azt hiszem, Brazíliában azért lesznek megható pillanataink, amikor véglegessé válik a szakítás.”