F1: Megvan az új Caterham-főnök 1
F1: Megvan az új Caterham-főnök 2

F1: Megvan az új Caterham-főnök

F1: Megvan az új Caterham-főnök

F1: Megvan az új Caterham-főnök 5
F1: Megvan az új Caterham-főnök 6
Fotó megosztása:
F1: Megvan az új Caterham-főnök 7

A Caterham (korábbi nevein Lotus Racing, Team Lotus) alapítója, Tony Fernandes egy hét eleji interjúban árulta el, hogy ő, és vele együtt az alelnöki posztot betöltő Dato’ Kamarudin Meranun is távozik a Forma-1-es csapat éléről, igaz, azt nem mondta el, ki is lesz az utódja.
Ma megtörtént a bejelentés, a Caterham F1 új csapatfőnöke az a Cyril Abiteboul, akit szeptemberben neveztek ki az alakulat vezérigazgatójává. A francia szakember előtte a Renault Sport F1 ügyvezető igazgatója volt. 
“Miután hétfőn bejelentettük a Renault-val létrejött partnerségünket, a három évvel ezelőtt megálmodott autóipari terveink megvalósultak. A Caterham Group konszolidációs és növekedési stratégiája abba a szakaszba jutott, hogy kiszállhatunk a Forma-1-es csapat napi irányításából, azt átadhatjuk Cyrilnek, aki képes teljes mértékben ezzel foglalkozni. Nagyszerű csapatfőnök lesz, kiterjedt F1-es tapasztalatai vannak, köztiszteletben áll, és osztozik a csapatot illető terveinkben és céljainkban” – mondta Fernandes. 
“Egy olyan idény során veszi át az irányítást, amelyben nem tudtuk elérni a kitűzött céljainkat, de már minden a helyén van ahhoz, hogy később ez sikerüljön. Egy napon helyet szerzünk majd a Forma-1 élmezőnyében, Cyril a megfelelő ember arra, hogy odáig juttasson minket” – tette hozzá a maláj üzletember.
Az új csapatfőnök természetesen örömmel veszi át a stafétát, és reméli, hogy sikerül teljesítenie a rá bízott feladatot:
“Megtiszteltetés, hogy én vehetem át a csapatfőnöki posztot a már szeptemberben elfoglalt CEO-i szerep mellett. Szeretném megköszönni Tonynak és Kamarudinnak, hogy nekem adtak lehetőséget arra, hogy a következő szintre juttassam a csapatot. Nagy kihívások várnak ránk, de a tulajdonosi háttér elkötelezett, támogat minket abban, hogy a következő években előbbre lépjünk és egy napon az F1 csúcsán küzdhessünk.”
“Nagyszerű a csapatszellem, ez Tonynak és Kamarudinnak köszönhető. Ez a szellem a stratégiai elképzelésekkel együttesen világos utat mutat számunkra a siker felé, az hajt minket előre, hogy egy napon valóra váltsuk az alapítók álmait.” 
A Caterham F1 2010-ben és tavaly a három újonc közül a legjobbként, a 10. helyen zárt a konstruktőri bajnokságban, de idén Timo Glock szingapúri 12. helyének köszönhetően a Marussia megelőzte őket.