Valószínűleg Sergio Perez McLarenhez igazolása után sem marad mexikói pilóta nélkül a Sauber. Ha a csapat főszponzorán, a Telmex-tulajdonos Carlos Slimen múlik (márpedig múlik), akkor Esteban Gutierrez bizonyíthat Nico Hülkenberg mellett jövőre.

Gutierrez a héten teszteli a Saubert az abu-dzabi ifjoncteszten, ahol a nagy ígéretnek tűnő Robin Frijns a riválisa. Slim dollármilliói azonban sokat számítanak, ő pedig nyilvánvalóan honfitársát favorizálja. “Tárgyalunk a Sauberrel a következő évről, mi szívesen folytatjuk a közös munkát” – nyilatkozta Slim. “Erről természetesen egy mexikói pilóta alkalmazásával lehet szó, aki Esteban Gutierrez.”

A 21 éves Gutierrez az Indiai Nagydíj pénteki szabadedzésein élesben is gyűjthetett tapasztalatokat a Sauberről, akkor a megfázással küszködő Perez helyett kellett beugrania. “Nem kapott volna pénteki lehetőséget, ha a csapatnak nem lennének hosszú távú tervei vele” – érvelt a milliárdos.

“Mi meg nem szerepelnénk a Forma-1-ben mexikói pilóta nélkül, szóval szerintem biztosnak tűnik, hogy jövőre két honfitársunk is teljes idényt futhat a sorozatban.”