F1: Lelép a Caterham-főnök 1
F1: Lelép a Caterham-főnök 2

F1: Lelép a Caterham-főnök

F1: Lelép a Caterham-főnök

F1: Lelép a Caterham-főnök 5
F1: Lelép a Caterham-főnök 6
Fotó megosztása:
A maláj Tony Fernandes 2009-ben a semmiből húzta fel új F1-es csapatát, a Lotus Racinget. Az üzletember egy darabig a sportkocsigyártó Lotusszal szerette volna összeolvasztani az F1-es alakulatot, de amikor világossá vált, hogy nem fog menni, végül megvette az élményautókat építő  Caterhamet és 2012-re a csapatot is átkeresztelte.
Azóta a Caterham cégcsoport tagjai “össze is bútoroztak” már az Arrows/Super Aguri egykori leafieldi központjában, a konszolidáció a végéhez közelít. 
A fapados Air Asia légitársasággal befutott, a Caterham mellett az angol Queens Park Rangers focicsapat tulajdonosaként is ismert üzletember most úgy döntött, az F1-ből visszahúzódik, a csapatfőnöki posztot másnak adja át és ezután az utcai autós tevékenységre koncentrál. 
A logikus utód a csapat alelnöke, Dato’ Kamarudin Meranun lehetett volna, de ő is távozik Fernandesszel együtt.
“Ami a versenyzést illeti, úgy döntöttünk, hogy jobb, ha valaki más lesz a csapatfőnök. Egyértelműen jobban értünk az üzlethez, mint ahhoz, hogyan lehetne még pár tizedet találni. Kezdetben helyes volt, hogy mi vezettük a csapatot, és lefektettük az alapokat, de most, hogy a minta már megvan, a csapat készen áll a középmezőnybe való előrelépésre” – mondta az Autocarnak.
Korábban természetes utód lehetett volna a csapat felépítésében technikai főnökként vezető szerepet vivő Mike Gascoyne is, de ő már februárban az utcai autós részleghez távozott. Fernandes egyelőre nem árulja el, ki lesz az új főnök.
“Én már tudom, ki lesz, ennyit mondhatok, mert már le van fixálva. De nevet nem mondhatok, csak annyit, hogy a Forma-1-en belülről érkezik.”