F1: Hamilton bajnok lesz a Mercedesszel 2

Lewis Hamilton 2012 végén, hat szezon után elhagyja a McLarent, hogy a következő idénytől a Mercedes AMG-nél versenyezzen. A 2008-as bajnok három évre írt alá a jelenleg teljesen versenyképtelen alakulattal. Ő maga nemrég azt mondta, nem aggasztja a leendő csapat mostani formája, édesapja, egyben korábbi menedzsere, Anthony pedig egyenesen meg van győződve róla, hogy fia az ezüst nyíllal is bajnok lesz egy napon.
“Biztos vagyok benne, hogy Lewis három éven belül bajnok lesz a Mercedesszel. Lewis nagyon elégedett az átigazolással, várja az új kihívást” – állította, cáfolva azokat a pletykákat, miszerint a versenyző máris megbánta a szerződéskötést. 
Hamilton állítólagos kételyei mellett a Mercedesnél is aggódhatnak egy kicsit, hiszen a pilóta eddigi pályafutása során igen sokszor keveredett már bajba, akár problémás is lehet a közös munka. A csapatfőnök, Ross Brawn egyelőre óvatosan, de pozitívan beszél a jövőről.
“A Lewisról szerzett eddig benyomásaim mind személyes találkozásokban merültek ki, egyéb dolgokról nem beszélhetek, mert nem ismerem a részleteket. De nem hiszem, hogy nehéz lesz vele dolgozni, én racionális, intelligens emberként ismerem őt. Előfordul, hogy a pilóták frusztráltak, és kezelni kell a viszonyt, de majd meglátjuk, hogy neki mire és milyen formában van szüksége, és mi az, amit inkább jobb nem piszkálni. Persze, újdonság lesz a kapcsolat, de én nem számítok különösebb problémákra” – nyilatkozta az El Paísnak.
Brawn újra hangsúlyozta, hogy Hamilton nem túrta ki Michael Schumachert, a hétszeres bajnok nem azért kényszerül visszavonulni, mert a háta mögött adták másnak a helyét.
“A Lewisszal és a Michaellel folytatott tárgyalások párhuzamosan zajlottak. Hamiltonnal először még a múlt télen vettük fel a kapcsolatot, hiszen köztudott volt, hogy idén lejár a szerződése – és ugyanez volt a helyzet Michaellel is. Michael végig tudta, hogy tárgyalunk Hamiltonnal, és ő is mindig a csapat érdekét tartotta a legfontosabbnak. Ő sem akarta, hogy kihagyjuk Lewis szerződtetését.”
A kérdésre, hogy Hamilton jobb lehet-e majd a Mercedes számára, mint a távozó Schumacher, Brawn így felelt:
“Ezt még nem tudhatjuk. Az egyértelmű, hogy Hamilton egyik fő erénye a gyorsasága. Michael is nagyon gyors és elképesztő a tehetsége. Hogy ki teljesíthet olyan szintem mint ő? Igen, egyértelműen Lewis. Még nem tudom, hogy pontosan mit is hoz majd ehhez a csapathoz, de bármi is legyen, Michael szintjén lesz majd.”