F1: A Red Bull kutyába veszi a fiatalokat? 1
F1: A Red Bull kutyába veszi a fiatalokat? 2

F1: A Red Bull kutyába veszi a fiatalokat?

F1: A Red Bull kutyába veszi a fiatalokat?

F1: A Red Bull kutyába veszi a fiatalokat? 5
Razia a Toro Rossóhoz, Valsecchi a Lotushoz megy
Fotó megosztása:
Abu-Dzabiban ma délelőtt megkezdődött a Forma-1-es csapatok hagyományos ifjonctesztje, amelyen a két Red Bull-csapat, a McLaren, Lotus, a Sauber és a Caterham vesz részt. 
Az idén a World Series by Renault F1-es utánpótlás-sorozatának számító 3.5-ös kategóriáját megnyerő holland Robin Frijns a Saubernél és a világbajnok Red Bullnál is vezet, de az utóbbi lehetőséget komoly távolságtartással kezeli. 
Bár a Red Bull utánpótlás-programja nevelte ki Sebastian Vettelt is, a németen kívül eddig csak “áldozatokat” szedett: Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, Robert Dornboos, Scott Speed, Brendon Hartley, Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari is az ejtett, derékba tört karrierű versenyzők közé került az elmúlt években. A 21 éves Frijns nem is kér a Red Bull “támogatásából”.
“Kétszer is nemet mondtam a Red Bullnak. Ismerem a módszereiket. Az ember nem dönthet maga, és ha nem azt teszi, amit akarnak, dobják is. Kutyába veszik az embert. Az eddigi pályafutásom alatt én mindig magam hoztam meg a döntéseimet, és így is akarom folytatni. Olyanokat szeretnék magam körül tudni, akikben bízhatok, a Red Bull nem nekem való még úgy sem, hogy én már többet nyertem mostanáig, mint amikor Vettel bekerült az F1-be” – nyilatkozta a tesztek előtt a De Telegraafnak.
 
Frijnsen kívül a héten a portugál Felix da Costa vezet majd a Red Bull Racingnél, ő a WSR-ből rándult át év közben a GP2-be, a Red Bull színeit viselve mindkét sorozatban igen meggyőzően szerepelt.