A harmadikként leintett Sebastian Vettel 21 pozíciót javított rajthelyéhez képest az Abu-Dzabi Nagydíjon, ilyesmire utoljára 1989-ben volt példa. Akkor Christian Danner a 26. helyről ért be negyediknek az Egyesült Államokban, nem csoda, hogy főnöke szuperlativuszokban beszélt a német teljesítményéről.

“Hihetetlen volt, hogy a bokszutcai rajt után még az orrkúpot is le kellett cserélni” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. “Sebastian egészen kivételes felzárkózást mutatott be. Minden egyes körben a maximumot adta és fantasztikus versenyzést produkált.”

“Az autóban és a bokszutcában is elhangzott néhány csúnya szó a Ricciardóval történt incidens után, ez végképp elintézte az első szárnyat, úgyhogy módosítanunk kellett a stratégiát. Gyorsan kellett gondolkodnunk és reagálnunk, Sebastiannak pedig ismét a mezőny végéről kellett előreverekednie magát. Ma folyamatosan bajba kerültek az autók, kicsit ideges is lettem, amikor Sebastian elkezdett nézelődni Jenson mögött, de végül simán megcsinálta. Hihetetlen nap volt ez számára, őszintén megmondom, maximum a hetedik hellyel számoltunk.”

“Látszik, hogy Fernando is teljesen fel van pörögve, a hatodikról a második helyre ért be, úgy nézett ki a dobogón, mintha megnyerte volna a versenyt. Ki kell küszöbölnünk a hibákat, az olyanokat, mint amilyet tegnap követtünk el. Austin remek kis pályának tűnik, a lehető legtöbbet kell kihoznunk belőle.”

Vettellel ellentétben szinte semmi nem jött össze Mark Webbernek: az ausztrál már a rajtot elrontotta, utána koccant Pastor Maldonadóval, Felipe Massával és Romain Grosjeannal is. Az utolsó ütközés véget vetett a versenyének. “Ma egyszerűen semmi nem jött össze” – mérgelődött az ausztrál. “Szerintem erősek voltunk, de soha nem volt tiszta pálya előttem, itt pedig nehéz boldogulni a forgalomban. Volt néhány incidens is, egy ilyen vetett véget a versenyemnek is. Amikor az előttem lévő autók összeértek, megpróbáltam belülről elmenve kihasználni a lehetőséget, de Grosjean nekem jött. Akármit próbáltunk ma, nem működött.”