Kimi Räikkönen futamról futamra stabilan kiautózza a Lotusból, ami benne van, a finn az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjén sem botlott meg. A Jégember az ötödik helyről próbálhat összehozni egy dobogós helyezést, ami a Lotus versenytempója alapján nem is tűnik lehetetlennek.

“Nagyon jó kis edzés volt” – értékelt Räikkönen. “Korábban nem volt valami nagyszerű az autó, de úgy döntöttünk, nem nyúlunk a beállításokhoz, és jól tettük, a pálya kedvezően javult számunkra, egész hétvégén most volt a legjobb az autó. Nagyon jó esélyeink vannak a versenyre, a gumik az első körtől kezdve nagyon jól működtek. Egyáltalán semmilyen panaszom nem lehet az autóra, őszintén szólva nagyon várom a holnapi futamot! Meglátjuk, a rajtnál sikerül-e majd közvetlenül a Red Bullok mögé ugrani.”

A csapattárs, Romain Grosjean már kevésbé volt lelkes:
“Nem volt valami jó időmérőm, nem a 10. helyre készültem. A Q3-as utolsó nekifutásomnál hiányzott a tapadás, nem tudtam gyorsulni. Előtte pedig végig jónak tűnt az autó. Ez a rajthely azt jelenti, hogy holnap egy kicsit nehezebb dolgom lesz, többet kell kihoznom magamból és az autóból is.”