Miközben Sergio Perez bemasírozott a Q3-ba a Sauberrel, csapattársa, Kobajasi Kamui csak a 17. helyről rajtolhat. Voltaképpen mindketten meglepődtek. “Kellemes meglepetést jelent a mai eredmény, kemény munkával jutottunk el idáig” – mondta a nyolcadik Perez. “Nagyon örülök ennek a rajthelynek és a csapat sikerének is.”

“Sokat dolgozott a csapat tegnap óta, hogy javítson az autón, őszintén szólva pénteken még szenvedtünk. A Q2-ben szerintem hibátlan kört raktam össze, a Q3-as már nem volt ennyire tökéletes, de elment. Nagyon motiváltan várom a holnapi versenyt, annyi pontot szeretnék szerezni, amennyi csak lehetséges.”

Kobajasi Kamui letört a 17. hely miatt. “Nagy kár, hogy csak eddig jutottam” – fogalmazott a japán. “Az autó tempója jobb volt, mint tegnap, de a Q2 végén minden rosszra fordult. Úgy döntöttem, hogy csak egy körre elég üzemanyagot kérek, aztán hibáztunk a beállításokkal is, a fékerő-eloszlást nagyon rosszul lőttük be. Második esélyem a kevés üzemanyag miatt nem volt, remélem, holnap tudok javítani.”