A két héttel ezelőtti Koreai Nagydíjon Mark Webber szerezte meg a pole-t, de csapattársa, a címvédő Sebastian Vettel már az első kanyarban elé került, és 55 körrel később ebben a sorrendben is értek be, az ausztrál csak második volt a német mögött.
Egyesek felvetették, hogy a bajnoki cím megszerzése érdekében a csapat alakította a sorrendet a két pilóta között, de a Red Bull főnöke, Christian Horner a futam után hangsúlyozta, hogy egyelőre nincs szó ilyenről, amíg Webbernek matematikai esélye van, nem fogják félreállítani.
Indiában csütörtökön Webbert is megkérdezték, hogy mit fog tenni, ha úgy alakul, hogy ő vezet a versenyen, a bajnoki címre sokkal esélyesebb Vettel pedig mögötte halad.
“Megnyerem, ennyi. Ha ezen a hétvégén én vezetek, senki kedvéért nem állok félre” – szögezte le. “Ha esélyem lesz megnyerni a versenyt, akkor meg is teszem. Matematikailag még én is bajnoki esélyes vagyok” – utalt Horner korábbi szavaira.
Az esélye persze tényleg csak matematikai, hiszen míg Vettel vezeti a versenyt, az ausztrál veteránnak 63 pont a hátránya úgy, hogy a maradék négy futamon maximálisan 100 pont gyűjthető. Webbernek nincsenek illúziói.
“Sok besült futam kellene Sebtől és Fernandótól. Ha nyernék néhány versenyt, az nem jönne rosszul, de ha ők is célba érnek úgy, ahogy általában szoktak, akkor nehéz lenne ennyi pontot behozni, nagy a különbség. Nagyon nehéz lenne, de soha ne mondd, hogy soha!”