Dél-Korea és India is Kimi Räikkönen 2009-es kiszállása után került be a Forma-1-es versenynaptárba, így a finn egyiken sem vezetett az idei év előtt. A két héttel ezelőtti Koreai Nagydíj előtt azt mondta, hogy a tévében látta az ottani versenyt, az számára épp elég, és most az indiai Buddh pályára is ugyanígy (nem) készült fel. 
Räikkönen új helyszínnel való kapcsolata eddig csak az indiai éttermek látogatásában merült ki.  
“India vadonatúj helyszín számomra. Ahogy Korea esetében, úgy ebben az országban sem jártam még korábban, sosem láttam a pályát. De nem olyan vagyok, mint a többiek, szóval nem vezettem rajta a szimulátoron sem, hogy megtanuljam, de ez nem is nagy dolog. Szeretek új helyekre menni, élvezem az új pályán való vezetés kihívását. Eddig mindig sikerült pár kör alatt megtanulnom őket az első edzésen. A jongami pálya megtanulásával sem volt gondom, most sem számítok semmilyen nehézségre.”
“Ami Indiát illeti, sosem jártam még az országban, viszont nagyon bejöttek az indiai éttermek, bárhol is jártam a világban.”
A 2007-es bajnok pillanatnyilag harmadik a pontversenyben, lemaradása a címvédő Sebastian Vettelhez képest 48, a második Fernando Alonsóhoz képest 42 pont.