Razia a Toro Rossóhoz, Valsecchi a Lotushoz megy

Razia a Toro Rossóhoz, Valsecchi a Lotushoz megy

A Forma-1-es csapatok idén nem tudtak megegyezni a már hagyományosnak számító, fiatal pilótáknak szánt teszt helyszínében, a Williams, a Marussia és a HRT júliusban Silverstone-ban, a Ferrari, a Mercedes és a Force India szeptemberben Magny-Cours-ban dolgozott, azonban a többség most is Abu-Dzabit választotta.
A nagydíjat követő héten, november 6-8. között rendezendő tesztet illetően az elmúlt napokban a Sauber, a McLaren és a Red Bull is bejelentette a pilótafelállását, tegnap pedig a Lotus és a Toro Rosso bővítette tovább a névsort.
Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a Lotus lehetőséget ad a négyszeres világbajnok Alain Prost szintén autóversenyző fiának, Nicolas-nak, de szerdán további két ifjoncot is megneveztek. 
Az egyikük az elmúlt két szezonban a DTM-ben küzdő, de előtte a F3 Euroseries bajnoki címét megszerző, a GP2-t, a GP2 Asiát és a Formula Renault 3.5-öt is megjárt olasz Edoardo Mortara, míg másikuk a GP2-es veterán, a 2009/10-es Asia széria és az idei sorozat bajnoka, Davide Valsecchi. 
Míg Mortara most először vezet majd F1-est, Valsecchi a 2010-es ifjoncteszten már dolgozott a HRT-vel, a 2011-es Maláj Nagydíj első szabadedzésén pedig a Caterham (akkor Team Lotus) autójába ült.
A Toro Rosso két fiatalt küld majd pályára, a venezuelai Johnny Cecotto Jr.-t és a brazil Luiz Raziát. Cecotto a tavalyi abu-dzabi teszten a Force Indiánál kapott lehetőséget, az idén a GP2-ben Valsecchi mögött másodikként végző Razia a Marussiánál (Virgin) és a Caterhamnél (Team Lotus) dolgozott ugyanakkor, de a tavalyi Kínai Nagydíjon a szabadedzésen is vezetett az utóbbi alakulatnál. 
Érdemes megjegyezni, hogy ahogy tavaly, idén sem a Red Bull utánpótlásprogramjának tagjai közül választott a Toro Rosso.
A Caterham is közölte az idei felállást: a zöld-sárga járgányt a csapat két tesztelője, a holland Giedo van der Garde és az amerikai Alexander Rossi vezeti majd. Van der Garde idén több edzésen is pályára lépett már velük, Rossi pedig már a tavalyi ifjoncteszten is gyakorolt náluk.