Az F1-ből 2009 végén kurtán-furcsán távozott Kimi Räikkönen idén tért vissza a sportágba a Lotusszal. A finn kétéves szerződést kötött, amelynek második évre szóló opciója élesült, ugyanis teljesültek a lefektetett eredményességi feltételek, állítják már régóta a csapat vezetői, de Räikkönen egyetlen alkalommal sem volt hajlandó megerősíteni, hogy 2013-ban is Lotusnál versenyez majd.
A 2007-es bajnok két héttel ezelőtt elindított egy whatwillkimidonext.com (mi lesz Kimi következő lépése?) című weboldalt, amelynek promóvideóján nagy titokzatosan egy biankó szerződést írt alá. Az említett oldalon egy visszaszámlálás futott a mai napig – amely egyben a pilóta 33. születésnapja is -, de a várakozásnak most vége, lejárt az idő.
A nagy – és háromnegyed órát késő – bejelentésnek végül semmi köze nem volt a Forma-1-es jövőhöz, a szerződést a vadonatúj finn motorsport-ruházati márkával, a MAKIA-val kötötte a pilóta, Räikkönen lesz a cég reklámarca.
És hogy milyen módszerekkel sikerült megnyerni a feladatra? Nos, a finn “visszautasíthatatlan ajánlatot” kapott, kénytelen volt aláírni, ahogy az alábbi videóból kiderül…