Bár a Magyar Nagydíjon, majd a nyári szünet utáni első négy futamon egyértelműen a McLarené volt a legerősebb autó, a wokingi csapat műszaki hibák, rossz döntések miatt  nem maximalizálta az eredményeket, Koreában pedig egyenesen katasztrofálisan szerepeltek.
A 11. helyről rajtoló Jenson Buttont már a harmadik kanyarban kiütötte a sauberes Kobajasi Kamui, az évé végén távozó Lewis Hamilton pedig sorozatban harmadszor járt rosszul technikai probléma miatt – ahogy egy héttel korábban Japánban, Jongamban is a hátsó felfüggesztés adta meg magát az autón, az is csoda volt, hogy a 10. helyen bebicegett a célba.
Az egyetlen pontot hozó Koreai Nagydíj után Hamilton 62 pont hátrányba került a bajnokságban élre állt Sebastian Vettelhez képest, míg a konstruktőri küzdelemben a Ferrari megelőzte a McLarent, a wokingiak a 3. helyre csúsztak vissza (az állás: Red Bull – 367 pont, Ferrari – 290 pont, McLaren – 284 pont).
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh a fentiek ellenére próbál pozitívan gondolkodni, szerinte képesek lehetnek még nagyot fordítani. Hogy mekkora az esély?
“A válasz az, hogy hihetetlenül nehéz lesz” – mondta a csapatvezető. “De ahogy Lewis nem adta fel Koreában, az példát mutathat az egész csapatnak. Az utolsó négy futamon is küzdeni fogunk, megnyerhetjük mindet, és nincs is választásunk, erre kell hajtani.”
“Az autóversenyzésben mindig vannak rossz napok és jó napok, de nem emlékszem olyanra, hogy ennyire rosszul ment volna, mint most. De ez egy kitartó csapat, Indiára meg kell oldanunk a megbízhatósági problémákat és mindent meg kell tennünk, hogy megnyerjük a maradék négy futamot!”