F1: Vettel még javulni szeretne 2

A Koreai Nagydíj pénteki napját a két Red Bull-pilóta zárta az élen, Sebastian Vettelt és Mark Webbert mindössze három század választotta el a gyors körökön, míg a riválisoknak három tizedet adtak, azonban a hosszabb etapokon nem ők voltak a legerősebbek. Az elmúlt két futamot megnyerő Sebastian Vettel óvatosan értékelt:
“Azt hiszem, nagyjából elégedettek lehetünk. Nagyon szoros a verseny, nem voltam elégedett minden etapommal, a pálya sokat változott a nap folyamán, de ilyen tekintetben jobb volt, mint vártuk. A második edzés elején még elég csúszós volt, de aztán javult. Összességében az autó jónak tűnt, meglátjuk, mit tudunk még tenni holnapra. Azt hiszem, sokat kell még javulnunk a többiekhez képest.”
Webber szerint az első nap jól sikerült, de a folytatás lesz az igazán fontos:
“Elég jó programunk volt és nagyrészt teljesítettük is. Este megnézzük, hogyan lehet még javulni, bizonyos területeken mindenképp kompromisszumot kell kötni. Az első szektorban a csúcssebesség a lényeg, az utolsó szakasz viszont kanyargós, kicsit olyan, mint a Hungaroring, ott kell a jó leszorítóerő” – magyarázta az ausztrál a dilemmát, majd ő is kiemelte, hogy a pálya felülete jobb volt a vártnál.
“Meglepett, hogy milyen jó volt a pálya, volt már sokkal rosszabb is. Még változni fog, de nem ez az első versenyünk itt, szóval felkészültünk erre. Remélhetőleg a többiek előtt tudunk majd maradni, szombaton is sima napunk lesz. Persze a legfontosabb az, hogy a vasárnap sima legyen. Szuzukában is hasonlóan mentek a dolgok, de végül csak az egyikünknek jött ki jól a lépés” – utalt a Japán Nagydíj elején történt ütközésére és visszaesésére.