A Lotus versenyképesség a nyári szünet óta visszaesett, a fekete-arany járgányon nem nagyon váltak be a fejlesztések. A csapatnál bíznak benne, hogy a Koreába vitt, többek között teljesen új kipufogórendszert is tartalmazó új fejlesztési csomaggal nagyot léphetnek előre. Amikor Kimi Räikkönent kérdezték a kilátásokról, ő azért az alakulat vezetőinél óvatosabban beszélt Jongamban:
“Hát, bizakodni kell, nem? Különben nem lenne mit megírni. De majd holnap meglátjuk! A szélcsatornás adatokat, a számításokat ismerjük, de amíg a pályára nem visszük, addig nem tudhatjuk biztosan, mit is hoz az új fejlesztés. Remélhetőleg működik majd és kicsit előrébb tudunk lépni – a holnapi edzések után megtudjuk.” 
Bár a bajnokság egyre inkább csak Fernando Alonso és Sebastian Vettel párbajának tűnik, a ferraristól 37, a Red Bull-os címvédőtől 33 pontra még ott áll harmadikként Räikkönen. Amikor arról kérdezték, hogyan értékeli ezt, a szokásos hozzáállással válaszolt: 
“Nekem teljesen mindegy, hogy második vagy tizedik vagyok, semmit sem számít. Talán inkább nem is szeretnék második vagy harmadik lenni, mert akkor nem kell elmennem az év végi díjkiosztóra. Komolyan, nekem mindegy, hogy második vagy ötödik vagyok, ha nem én győzök. Persze, ha az idény előtt mondták volna, hogy így állunk majd, elfogadtam volna, de ha egyszer már jól mennek a dolgok, akkor mindig még többet szeretnénk. Ezután is igyekszünk, remélhetőleg javulunk még!”