Ecclestone: Grosjean nem lát rendesen 2 A Koreai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján ismét téma volt Romain Grosjean sokadik, Szuzukában okozott rajtbalesete, múlt vasárnap Mark Webbert ütötte ki a versenyből a francia. Az ausztrál első felindulásában első körös idegbetegnek nevezte kollégáját, azóta lecsendesedtek a kedélyek.

“Mark odajött hozzám, tökéletesen megértem, hogy nem volt boldog” – mondta Grosjean, aki Webberrel együtt részt vett a koreai sajtótájékoztatón. “Csak annyit tehetettem, hogy bocsánatot kértem. Tisztában vagyok a rajt kockázataival, próbálok változtatni egy csomó dolgon, de ez nem megy egyik napról a másikra. Mondtam Marknak, hogy nagyon sajnálom, nem vagyok hülye, de így jött ki. Remélhetőleg most minden másképp lesz és nem követem el ugyanazt a hibát a rossz célra összpontosítva.”

Webben rövidre zárta a kérdést a sajtótájékoztatón, Szuzukával már nem foglalkozik. “Túl vagyunk ezen” – fogalmazott Webber. “Átbeszéltük Romainnal a dolgot, ennyi.” Közben Bernie Ecclestone is megszólalt Grosjean-ügyben, a kereskedelmi főnök szerint baj lehet a francia perifériás látásával.

“A Lotusnak el kellene küldenie egy teljes kivizsgálásra” – így Ecclestone. “Nekem úgy tűnik, hogy nagyon gyors pilóta, de mintha nem látná, mi történik körülötte. A perifériás látása miatt lehet, hogy nem tudott reagálni bizonyos dolgokra, ebből baj lehet. Ha rajtam múlna, pihentetném néhány versenyen és elküldeném minden létező tesztre, hogy kiderüljön, rendben van-e a látása.”