F1: Webber megint eltiltaná Grosjeant 2 Sebastian Vettel magabiztos győzelme alapján több mint valószínű, hogy Mark Webber is a dobogón végzett volna Szuzukában, ha a második kanyarban nem rohan bele Romain Grosjean. Az idén az első körökben újra és újra balhékba keveredő, a spái rajtbaleset miatt egy futamra el is tiltott francia továbbra is elszabadult hajóágyúnak tűnik, Webber finoman szólva is idegesen beszélt róla.

“Én nem láttam, mi történt, de a csapattól megerősítették, hogy megint az első körös idegbeteg, Grosjean volt az. Próbálunk a hétvégéken jó eredményt hozni, ő meg a harmadik kanyarba akar a leggyorsabban elérni. Nagyon bosszantó, mert több élmenő is rosszul járt ma ezzel. Lehet, hogy megint szabadságra kellene küldeni.”

“Tényleg el kellene már gondolkodnia! Most is csakis az ő hibája volt. Hát hányszor lehet ugyanúgy hibázni, hányszor keveredik az ember első körös balhékba? Ezen a szinten ez már kínos.”

A Red Bull-főnök Christian Horner is keményen kritizálta a lotusost, szerinte a csapatnál sem lehetnek valami elégedettek vele.

“Meggyőződésünk, hogy nagy eredményről maradtunk le Markkal. Grosjean ostoba manővere tönkre is tette Mark versenyét. Számomra az a legaggasztóbb, hogy újra és újra ismétlődnek az esetek. Lehet hibázni, belefér, de fontos, hogy tanuljunk is belőle. A csapata is pontokat veszít miatta, hajtanak a konstruktőri bajnokságban, alig hiszem, hogy elégedettek vele. Hét incidens idén, ez már több a soknál. Most Mark volt az áldozat, biztos dobogó úszott el miatta.”

A McLaren-főnök Martin Whitmarsh röviden a nem túl hízelgő “klasszikus Grosjean”-nak bélyegezte a történteket, míg a SkySports szakkommentátoraként dolgozó Johnny Herbert szerint nem is az FIA-nak, hanem a pilóták szervezetének, a GPDA-nak kellene elbeszélgetnie Grosjeannal. Az egykori Lotus-, Benetton- és Sauber-pilóta hozzátette, a Lotus jobban tenné, ha kidobná a franciát.

Gorsjean nem sokkal a kiesés után azt állította, azért ütközött, mert igyekezett elkerülni az ütközést:

“Az eltiltás óta nagyon óvatos vagyok a rajtnál. Tartottam az ívemet, próbáltam elkerülni, hogy Sergio Perezzel ütközzek. A Markhoz viszonyított sebességkülönbséget nem érzékeltem. Egyszerűen csak igyekeztem elkerülni mindenkit – nem sikerült. Ostoba ütközés volt” – mondta a francia, aki ezúttal megúszta egy bokszutcai stop&go-büntetéssel.

“A futam után járt nálam Mark, természetesen nem volt valami jókedvű, de bocsánatot kértem tőle, most már továbbléphetünk. A következő verseny előtt leülünk majd (a csapattal), megvizsgáljuk, hogyan lehetne javítani ezeken a helyzeteken” – nyilatkozta később a csapat hivatalos futam-összefoglalójában.