F1: Perez bocsánatot kért a csapattól 2 Kobajasi Kamui a Japán Nagydíjon hazai pályán szerezhette meg F1-es pályafutása első, a Sauber idei negyedik dobogós helyezését, így a svájci csapatnál természetesen hatalmas az öröm.

Azonban lehetne még nagyobb is, hiszen az 5. helyről rajtoló Sergio Perez akár 10, de rosszabb esetben is  további 4-6 ponttal gazdagíthatta volna a Saubert, ha nem csúszik ki a hajtűben a 19. körben. A mexikói bocsánatot kért.  

“Bocsánatot kérek a csapattól! Nagyon jól ment a verseny, amikor a 6. körben először megelőztem Lewis Hamiltont, de nem jött be, amikor másodszor próbálkoztam. Lewis elég későn húzódott a belső ívre, csak kívül maradt helyem. Kerülni próbáltam, de blokkoltam a hátsó kerekeket és kipördültem. Nem sokat tehettem, a kavicságyban végeztem. Egyértelműen az én hibám volt. A verseny amúgy sem indult jól, pozíciót veszítettem, amikor Romain Grosjean káoszt rendezett” – mondta.

A csapat főnöknője, Monisha Kaltenborn persze nem bánkódott túlságosan:

“El sem tudom mondani, mennyire boldog vagyok! Kamui a dobogón a hazai versenyén, hihetetlen! Kiemelkedően versenyzett ma, főképp az utolsó szakaszban, amikor Jenson Button hatalmas nyomás alatt tartotta. A legkisebb hibát sem követte el, nagyon szépen védte a 3. helyét. Sergio is jó eredményt hozhatott volna, de sajnos a Hamilton elleni támadása nem sikerült” – összegzett Kaltenborn.

“Minden elismerésem a csapatnak, egész hétvégén folyamatosan javultunk, hogy végül nagyon szép és megható eredményt hozzunk!” – tette hozzá.