A négyszeres bajnok Alain Prost legidősebb fiából ugyan már sosem lesz F1-es sztár, de azért belekóstol a száguldó cirkuszba.

A 31 éves Nicolas Prost korábban több formaautó-sorozatban (Formula Renault, Forma-3, Euroseries 3000, A1GP) is megfordult, Le Mans-ban és az arra épülő, idénre tartóssági világbajnoksággá (WEC) előléptetett sorozatban rendszeresen indul, valamint apjával együtt az Andros Trophy jégversenyen is sikerrel szerepelt.

A WEC-ben a Lotus színeiben versenyző francia a hasonló nevű F1-csapat tesztpilótája is lett nemrég, az idei abu-dzabi ifjoncteszten pedig az E20-ast is kipróbálhatja majd. Felkészülésként az enstone-iak 2010-es modelljével, a Renault R30-assal gyakorol ezen a hétvégén Spanyolországban.

“Fantasztikus lehetőség ez számomra, hogy az autóversenyzés csúcskategóriájáról is tapasztalatokat szerezzek, nagyon hálás vagyok érte. Néhány hónapja már a csapattal dolgozom, de ez lesz az első alkalom, hogy az R30-ast versenypályán vezethetem, igyekszem majd mindent kihozni az alkalomból és remélhetőleg mellette hasznos adatokkal is szolgálhatok a csapat számára” – mondta.