Mivel Lewis Hamilton 2012 végén, hat F1-es idény után elhagyja a McLarent, a csapat 2013-tól a tavaly a Sauberrel bemutatkozott Sergio Perezt indítja majd a veterán Jenson Button mellett.

A 22 éves mexikói ugyan jövőre is csak harmadik F1-es évében lesz még, de a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szerint nagyon is komolyan kell venni, már a szezonnyitón győzelmi esélyes lehet:

“Sergio nagyon fiatal még, remélhetőleg egy sűrű tél alatt sikerül felkészítenünk. Ha elég jó autót adunk majd neki, nem látom akadályát, hogy már az első versenyen, Ausztráliában a győzelemért küzdhessen. Nem hiszem, hogy ifjoncként tekint magára, szerintem gyorsan tanul majd, és ugyan erre csak az idő ad majd választ, de mi nagyon bizakodóak vagyunk a jövő évét illetően.”

A mclarenes vezető szerint Perezt az idei villanásai emelték ki a többi lehetséges jelölt – Paul di Resta, Nico Hülkenberg – közül, Wokingban nagy potenciált láttak benne.

“Természetesen több jelöltet is megvizsgáltunk. Sergio nagyon fiatal, de ha megnézzük, hogy Monacóban leggyorsabb kört futott, az igazán figyelemre méltó volt, és akadt pár igazi papírformát borító dobogója is idén. Azt hiszem, elég volt látni, hogyan teljesít a pályán, milyen a hozzáállása – nagyon intelligens és alázatos -, hogy úgy lássuk, még az eddig mutatottnál is nagyobb potenciál rejtőzik benne.”

Szuzkában Perez maga is arról beszélt, hogy tudja, mekkora elvárásoknak kell megfelelnie, tudja, hogy a McLarennél a győzelem a cél.

“Természetesen, úgy gondolom, hogy a McLarennél nincs is más lehetőség. Minden futamon győzni kell, az autó megvan hozzá, szóval nyerni kell vele. Ez adott. A McLaren garanciát jelent erre, szóval keményen kell majd dolgoznom, mindent bele kell adnom, de készen állok rá, miután véget ér ez az év.”

“Lewist a mezőny egyik leggyorsabb pilótájának tartom, egyáltalán nem lesz könnyű a helyébe lépnem. Nagy elődöt kell pótolnom, nehéz lesz, de mindent megteszek majd. A lehető legkeményebben dolgozom majd, hogy a lehető legjobb eredményeket hozzam a csapatnak, hogy bajnoki címeket nyerjünk ezzel a nagyszerű csapattal.”