A Japán Nagydíjon egy lépéssel közelebb kerülhet a vb-címhez Kimi Räikkönen, aki szépen sunnyogva továbbra is harmadik összetettben. Már esélyesként emlegetik a finn versenyzőt, aki szerint győzelem nélkül azért nehéz lesz odaérni az első helyre. “Lehetséges-e győzelem nélkül nyerni? Nehéz kérdés” – mondta Räikkönen.

“Túl sok dolog történhet a következő versenyeken. Matematikailag lehetséges a győzelem nélküli siker, de személy szerint úgy gondolom, hogy legalább egy diadal kell a vb-címhez. Lehetnek még drámák, azon leszek, hogy összejöjjön a győzelem.”

“A szuzukai remek pálya, kifejezetten gyors és remek lehetőségeket kínál az előzésre. Azokat a helyszíneket szeretem, ahol hosszú egyenesek és széles, éles kanyarok vannak, Szuzuka pedig ilyen. 2005-ben pályafutásom egyik legszebb győzelmét arattam itt, hátulról indultam és az utolsó körben vettem át az első helyet. Egy ilyen sikert soha nem lehet elfelejteni. Az idei versenyre néhány új alkatrésszel készülünk, tudjuk, hogy az autó sebessége megvan, már csak bele kellene találni a beállításokba.”

Romain Grosjean is kedveli a Japán Nagydíjat. “Micsoda pálya!” – lelkendezett a francia. “Ha megvannak a jó alapbeállításaink, nagyon élvezetes futam várhat ránk. Lenyűgöző pálya, bár csak egyszer versenyeztem rajta. Az első szektor briliáns, az egyes, hármas, négyes és ötös kanyar őrületes.”

“A szurkolók is elképesztőek Japánban, különleges a pálya körüli hangulat. Vigyáznunk kell, mert Szuzukában könnyen kijönnek az autó gyengéi, de nekünk pilótáknak is észnél kell lennünk, mert könnyű összetörni az autót. Ezen a versenyen kell egy kis szerencse is, de remélem, hogy most minden összeáll.”