F1: A McLaren Perezzel pótolja Hamiltont 2 Lewis Hamilton öt év után elhagyja az őt az F1-be juttató McLarent, ma bejelentették, hogy hároméves szerződést írt alá a Mercedesszel. A wokingi csapat sem volt rest, rögtön Hamilton mercedeses bejelentésével egy időben ők is közölték, hogy Sergio Perezzel pótolják majd az angolt.

A mexikói 2010-ben a második lett a GP2-ben, ezt követően 2011-ben mutatkozott be Forma-1-ben a Saubernél. Az ígéretes ifjonc idén már remekelt, három dobogós helyezést is gyűjtött. Eredetileg a Ferrari utánpótlásprogramjának tagja volt, logikusnak látszott, hogy Felipe Massa utódja lesz a maranellói csapatnál, de az elnök, Luca di Montezemolo azt mondta, nem tartja még elég tapasztaltnak ehhez.

A McLarennél nem voltak ilyen fenntartások, Perez “több évre szóló” szerződést kapott.

“Hatalmas öröm számomra, hogy a Vodafone McLaren Mercedes versenyzője leszek! A McLaren név a Forma-1 egyik legnagyobbja, 40 éve szeretne itt versenyezni mindenki – én is Ayrton Senna mclarenes győzelmein nőttem fel, megtiszteltetés, hogy most Jenson Button partnere lehetek a csapatnál” – mondta Perez.

“2012-ben keményen dolgoztam, hogy bizonyítsam a potenciálomat, de végig alázatos és összeszedett maradtam. Örökké hálás leszek Peternek (Sauber) és mindenkinek a Sauber-csapatnál, amiért hittek bennem és lehetőséget adtak nekem az F1-es versenyzésre. Lehetőséget adtak arra, hogy bizonyítsam, mire vagyok képes. Most hálás vagyok Martinnak (Whitmarsh) és a McLarennek is, amiért lehetőséget adtak erre a nagy lépésre!”

A csapatfőnök Whitmarsh szerint Perez szerződtetésével sikerült a hosszú távú jövőre építkezni.

“Örömmel üdvözlöm Sergiót a fedélzeten! A 2012-es teljesítménye meggyőzött minket arról, hogy hatalmas ígéret van benne a jövőre nézve. Jó pár hónapja figyeltük már a szereplését, most pedig, hogy a McLaren tagja lett, az lesz a dolgunk, hogy csiszoljuk és fejlesszük a képességeit az évek során.”

“Sergio és Jenson párosítása igen jó versenyzői alapot ad számunkra. Jenson az autóversenyzés egyik igazi nagykövete, a sebesség és a versenyrutin kombinációja bármelyik pályán győzelmi esélyessé teszi.  Sergio még csak most fejleszti a saját képességeit, de meggyőződésünk, hogy nemcsak tehetséges és gyors, de kész tanulni is. Világbajnoki esélyes fejlődhet majd belőle.”

Whitmarsh természetesen Hamiltont is elbúcsúztatta.

“Itt az ideje, hogy Lewisnak is köszönetet mondjak. Az életének és a pályafutásának egy nagy fejezete íródott nálunk, és örökké egy exkluzív klub tagja marad, a mclarenes világbajnokok klubjáé. Mondanom sem kell, hogy a legjobbakat kívánjuk neki, ahogy azt sem, hogy reméljük, egy napon Sergio is belép majd ebbe a klubba!”