A sauberes Sergio Perez a 2013-as pilótaspekulációk második vonalának egyik főszereplője. A Monzában immár harmadik idei dobogós helyezése természetesen újra felpörgette az ifjonc körüli találgatásokat.

A Ferrari utánpótlásprogramjához tartozó Perezt már az év eleje óta emlegetik Felipe Massa lehetséges utódjaként, de a múlt héten maga a maranellói elnök, Luca di Montezemolo igyekezett lezárni ezeket a spekulációkat, amikor kijelentette, hogy továbbra sem tartja elég tapasztaltnak a pilótát ahhoz, hogy a vörös autóba ülhessen.

A ferraris szál elvarrása persze nem nagy gond, mivel a McLarennél Lewis Hamilton távozása fenyeget, Perezt a múlt hétvégén már a wokingi alakulattal hozták hírbe, brit sajtóértesülés szerint felvették a kapcsolatot a fiatal versenyzővel.  

 Az újságírók Szingapúrban természetesen magát Perezt is megkérdezték a helyzetről és a jövőről.

“A jelenlegi helyzetemben, amikor jó eredményem van, pontokért küzdök és néha összejön egy dobogó is, mindig elindulnak a pletykák – aztán amikor rossz versenyem van, végük is szakad. Nem igazán zavar ez. Azt tudom, hogy erős autóm van a következő hét futamra, bízom benne, hogy hozhatok még jó eredményeket. Nagyon sok a szóbeszéd. Korábban a Ferrari, most a McLaren, szóval ha van egy jó versenyem, mindig elhelyeznek valami csapatnál. De a fő, hogy ezután is jól teljesítsek, mindent kihozzak a potenciálunkból a következő futamokon” – mondta a 22 éves versenyző.

Amikor konkrétan rákérdeztek, hogy valamelyik élcsapat, mondjuk a McLaren megkereste-e már, Perez tömören válaszolt: “Nem.”

A sauberes kitért Luca di Montezemolo fent említett megjegyzésére is, jelezte, hogy a Ferrari-elnökkel ellentétben ő úgy érzi, készen állna az élcsapatnál való szereplésre.

“Tiszteletben tartom, amit Montezemolo mondott a tapasztalatról, tiszteletben tartom a véleményét. Tudnom kell, hol a helyem, valószínűleg a Ferrari-pilótává váláshoz szerinte még több kell. Ez még csak a második F1-es évem – de úgy érzem, készen állok rá, hogy egy élcsapatnál is jó munkát végezzek, a bajnoki címért küzdjek, ilyen tekintetben szerintem készen állok.”

Ha Perezt nem viszi valamelyik nagycsapat, minden bizonnyal újabb szerződést kaphat a Subernél, azonban Kobajasi Kamui jövője sokkal bizonytalanabb, többen is szívesen beülnének az autóba 2013-ban, a legfrissebb hírek az idén a Pirelli tesztpilótájaként dolgozó Jaime Alguersuarit emlegetik, a spanyol állítólag komolyabb szponzori csomaggal “gazdagodott”.