Az elmúlt két hétben egyértelműen Lewis Hamilton jövője körül forognak a pilótapiaci találgatások, hiszen a 2008-as bajnok továbbra sem hosszabbított még a McLarennel, állítólag a Mercedes is csalogatja.

Míg Hamiltonnak idén lejár a mclarenes szerződése, Jenson Button már egy éve hosszabbított, az ő helye biztos 2014-ig, így érdeklődve figyeli csak a történéseket, még élvezi is ezt, ismerte el Szingapúrban.

“Igazából nagyon tetszik! Minden nap olvasom az újságokat és a weboldalakat – mert bizony mi is olvassuk őket, még ha le is tagadjuk – és remek olvasnivalókat találok! Azt nem tudom, mennyi bennük az igazság. Nem azt mondom, hogy önök (az újságírók) nem az igazságot írják, de elég izgalmas dolgok vannak, és vicces, hogy közben egyetlen közvetlenül érintettől sem látok nyilatkozatot. Lenyűgöző, hogy a sajtó ennyi sztorit tud összehozni úgy, hogy a valódi érintettek egyetlen igent vagy nemet is mondanának” – csipkelődött egy kicsit a mclarenes.

“De most komolyan, Montezemolo azt nyilatkozza, hogy Perez még nem áll készen a Ferrarira, aztán ő maga is arról beszél, hogy még nincs kész egy topcsapatra, szóval fogalmam sincs, hogy mondjuk vele mi lesz” – példálózott a múlt hétvégén a McLarennel is hírbe hozott mexikói sauberessel. (Tegyük hozzá, Button rosszul olvasta vagy hallotta Perez szavait, ő ugyanis pont azt mondta, készen állna egy élcsapatnál való szereplésre.)

“Nagyon sok szóbeszéd van, izgalmas időszak ez mindenkinek. Én mondjuk tudom, hol leszek jövőre, sima ügy, de érdekes olvasni a különböző pletykákat. Mindenki találgat, szerintem ez izgalmas.”

Button nem is tagadja hogy nagyon kíváncsi, marad-e Hamilton vagy valaki más kerül mellé jövőre, és ha igen, megfelelően versenyképes lesz-e:

“Igen, persze hogy érdekel. Én azért szerződtem ide, mert erős csapattársat akartam. Mindig izgalmas megméretni önmagunkat – ha jó napod van és a csapattárs előtt végzel, az illető világbajnok, akkor úgy nyilván többet jelent, még élvezetesebb. Ha a csapattárs mögött vagy, az pedig mindig frusztráló, de el lehet fogadni, hogy most ő végzett jobb munkát. Szóval ezért jó egy erős csapattárs, nekem ez a legfontosabb.”

A kérdésre, hogy véleménye szerint megzavarhatja-e Hamiltont az őt övező találgatás, Button a saját tapasztalatai alapján nemmel felelt.

“Én egészen élvezem az ilyet, izgalmas helyzet. Sosem éreztem kényelmetlennek, ha arról kérdezgettek, hol fogok versenyezni. Ha több csapati is érdeklődik, az csakis jó érzés pilótaként. Szóval nem, a karrierem során engem soha nem zavart az ilyesmi, csak a Williams és BAR közötti dolog (2004-es szerződésvita), de ott más volt a háttérben.”