Sergio Perez nagyszerű eredményt ért el Monzában a Sauberrel, a mexikói a második helyen ért célba. Az olasz pálya adottságai kedveztek az autónak, de Szingapúrban is jó lehet. “A kiváló monzai eredmény után mindenki nagyon motivált a csapatban” – mondta Kobajasi Kamui. “A szingapúri nagyon különleges futam, éjszakai versenyként igazi fényponttá nőtte ki magát. Személy szerint kedvelem a helyet, ráadásul szülőhazámtól sincs messze, így mindig sok japán szurkol a lelátókon.”

“A pálya nagy kihívást jelent, sok a kanyar, főleg lassúak. A múltban nem kedvezett nekünk igazán Szingapúr, de a C31-essel változtak a dolgok. Nem látok okot arra, hogy nem leszünk versenyképesek.”

Sergio Perez egyetért kollégájával a verseny különlegességét illetően. “Eleve éjszaka versenyzünk és éjszaka is élünk” – mutatott rá a mexikói, hogy az F1 nem áll át a szingapúri időzónára. “Hosszú szünet után visszatérünk Ázsiába, rengeteget fogunk utazni mostanában. Alapvetően kedvelem az utcai pályákat, a szingapúri fizikailag ugyan eléggé megterhelő, de felkészültem erre. Az autónknak is kedvezhet a pálya, alig várom a rajtot! Jó lenne egy újabb remek eredménnyel boldoggá tenni a csapatot.”

Giampaolo Dall’Ara, a pályamérnöki csapat vezetője szerint a szingapúri stratégia kigondolásánál figyelembe kell venni, hogy a pályán nagy esély van safety carra. “Ez azt jelenti, hogy mindent úgy kell megterveznünk, hogy adott esetben azonnal változtatni tudjunk a taktikán. A következő hét verseny közül a mostani lesz a legnehezebb a C31-es számára, de az új aero csomagunk talán kompenzálja ezt.”