F1: Perez nem mehet a Ferrarihoz 2 Úgy tűnik, a Sergio Perez ferraris jövőjét illető spekulációk ideje lejárt, miután maga a Ferrari elnöke jelentette ki újra, hogy a mexikóival semmiképp sem számolnak 2013-ra.

A Ferrari utánpótlásprogramjában részt vevő fiatal pilóta tavaly mutatkozott be az F1-ben a Saubernél, idén pedig a néha előforduló hibák mellett is kiválóan szerepel, már három dobogós helyezést hozott, legutóbb az Olasz Nagydíjon lett második. Perez egyébként a héten – valószínűleg épp ma – Maranellóban is megfordul, épp az utánpótlásprogram részeként.

Sokan már az év elején Felipe Massa utódját látták benne, de a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo már a nyár elején hangsúlyozta, hogy nem tartja még elég tapasztaltnak ahhoz, hogy náluk kaphasson szerepet. A vezér véleménye azóta sem változott:

“A jövő év túl korai lenne. De nagyon örülök a sikerének, mert bizonyítja, hogy nem nyúltunk mellé vele. A Saubernek és a Ferrari versenyzői akadémiának köszönhetően majd fel is nő. De ahhoz, hogy egy fiatal pilóta bírja a Ferrarinál lévő nyomást, még több tapasztalat kell” – jelentette ki a Sky Sportsnak.

A fentiek után úgy tűnik, a mexikói legjobb lehetősége 2013-ra a sauberes hosszabbítás lesz, bár vad pletykaként felröppent, hogy a McLarennél is figyelik már, Lewis Hamilton egyik lehetséges pótlása lehet – ez a csapat főszponzorának, a Vodafone-nak sem jönne rosszul, ugyanis a telekom-óriás Közép- és Dél-Amerikában szeretne terjeszkedni, a spanyol ajkú fiatal pedig megfelelő arc lenne ehhez.

A Ferrari-elnök azonban nem csak Perezről beszélt, Montezemolo újra felmelegítette a Sebastian Vettellel közös jövő témáját.

“Azt hiszem, Vettel most nagyjából olyan helyzetben van, mint Michael (Schumacher) volt a Benettonnál” – utalt az eddig megszerzett két bajnoki címre. “Fiatal, nagyon jó versenyző és gyűjti a tapasztalatokat, szóval ha azt kérdezik, kit fogadnék el, az ő nevét mondhatom.”

Az utóbbi időben ugyan elcsendesedett a téma, de pár hónappal ezelőtt sokan már tényként beszéltek arról, hogy Vettel 2014-ben igazol majd a Ferrarihoz.