F1: A Lotus bajnoki hajrára készül 2 Bár a Lotusnak nem feküdt Monza, Kimi Räikkönen így is szerzett egy 5. helyet és a vele járó pontokat, ezért a 2012-es szezon meglepetéscsapatának számító enstone-i gárda továbbra is jól áll mindkét bajnokságban.

A finn pilóta 38 pont lemaradással a harmadik egyéniben, míg a konstruktőri küzdelemben 217 egységével a Lotus a 272 pontos Red Bull, a 243 pontos McLaren és a 226 pontos Ferrari mögött a negyedik, még nyitott a végeredmény.

Az E20-asnak nem túl kedvező Monza után a csapatfőnök nagyon bizakodó, Eric Boullier úgy véli, hogy a következő pályák, valamint az érkező fejlesztések, köztük a dupla-DRS erős hajrát biztosíthatnak számukra.

“Tudtuk, hogy Monzában egy kicsit küszködni fogunk, és pontosan így is történt. De a bajnokság természetesen továbbra is elérhető, főleg, hogy a most következő versenyek sokkal jobban fekszenek majd nekünk! Bár nagyon nehéz lesz, de Kimi még bajnok lehet.”

“Már Szingapúrra is érkeznek új fejlesztések, emellett úgy véljük, hogy az oda megfelelő leszorítóerő és a pálya nyomvonala kedvezhet majd nekünk, Budapesten és Monacóban is gyorsak voltunk” – mondta az újabb utcai pályáról.

“Japán is jó lehet számunkra, különösen, ha sikerül bevetnünk a dupla-DRS-ünket. Szerintem izgalmas lesz a hajrá.”