Sergio Perez idén másodszor állhatott fel a dobogó második fokára az Olasz Nagydíjon, a mexikóit a sajtó képviselőinek egy része már is be is ültette Felipe Massa helyére a Ferrinál. Monisha Kaltenborn, a Sauber vezérigazgatója szerint azonban van még tanulnivalója a fiatal pilótának, akinek idei ingadozó formája is tapasztalatlanságának köszönhető.

“Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez még csak a második szezonja” – nyilatkozta Kaltenborn. “Amit nagyon fontos kiemelni, hogy egy nagyon tehetséges pilótáról van szó, a kezdetektől fogva az. Ezért választottuk éppen őt, dacára a sok kritikának, amit kaptunk. Versenyképes eszközöket kell a kezébe adnunk, mert csak ezekkel tud bizonyítani.”

“De ő is követ el hibákat, ahogy a csapat is követ el hibákat. Az egész mindennek a keveréke. Sergio tanulási fázisban van, rengeteg tapasztalat kell ahhoz, hogy valaki stabil és állandó teljesítményt tudjon nyújtani.” Kaltenborn ezzel arra célzott, hogy ugyan Perez idén háromszor is dobogóra állhatott, de a 13-ból hét versenyen egyetlen pontot sem szerzett.

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke korábban túl tapasztalatlannak nevezte Perezt, Kaltenborn nem tudja, hogy azóta változott-e az olaszok véleménye. “Nem tudom megítélni, hogy mi a helyes a Ferrari számára és hogy milyen szintet kell ott nyújtani. Amit mondhatok, hogy hosszabb időre van szükség egyes szituációk jobb felméréséhez és a helyes megoldás megtalálásához. Olykor elragadhatja az embert a hév, ami hibákhoz vezet, de ez a tanulás része. Meglátjuk, hogy mi lesz a pilótáinkkal, nekünk semmi okunk a kapkodásra.”

Úgy tudni, hogy már a McLaren is felfigyelt Perezre Hamilton lehetséges utódjaként. A tehetsége és képességei mellett a főszponzor Vodafone-nak is jól jönne a mexikói, mert a cég nagyszabású terjeszkedést tervez Latin- és Dél-Amerikában.