Jenson Button a kiváló belgiumi győzelmével újra a bajnokság halvány esélyesévé vált, az Olasz Nagydíjon pedig újabb lépést tehetett volna, ha sikerül beérnie Lewis Hamilton mögött a második helyen, de műszaki hiba miatt kiesett.

Míg Hamilton jelenleg 37 pontos hátrányban van az éllovas Fernando Alonsóhoz képest, Button lemaradása már 78 pont hét futammal a vége előtt. Kettejük közül egyértelműen Hamilton az esélyes, de Button hangsúlyozza, hogy ezután sem vállal pusztán támogatói szerepet, kérni is kár lenne.

“Biztos, hogy valamikor kérnek majd, de teljesen felesleges, ugyanis a válaszom nagyon tömör lesz. Nehéz a helyzetem, de semmi sem fog változni, ezután is keményen hajtok, minden egyes futamot meg akarok nyerni” – mondta a The Timesnak.

“Versenyezni vagyok itt. Szerintem Lewisnak nincs is szüksége a segítségemre, jnagyszerű munkát végez így is. Ahogy mindig, ezután is a győzelemre hajtok, nem fogok egyszerűen csak besorolni a csapattársam mögé.”

Lehetséges, hogy már a Hamiltonnal való szakítás lehetősége miatt, mindenesetre a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh is azt mondja, még nem tervezik a sorrend kijelölését.

“Jelenleg rendben van a csapatok belüli dinamika, jó idő eltelhet még addig, mire változtatunk a megközelítésen” – szögezte le a BBC-nek.