F1: Teljes rejtély Hamilton jövője 2 Lewis Hamilton mclarenes szerződése 2012 végén lejár, a pilóta pedig egyáltalán nem siet a hosszbbítással, csak lebegteti a jövőt. A múlt héten igen komolyan felvetődött, hogy a 2008-as bajnok 2013-ra a Mercedeshez igazol, Monzában mindenki erről beszélt.

A jövője kapcsán rá irányuló reflektorfény sem zavarta azonban Hamiltont abban, hogy magabiztos győzelmet arasson az Olasz Nagydíjon, ami sorozatban a harmadik McLaren-siker volt, hiszen a Hungaroringen szintén Hamilton, Spában pedig Jenson Button nyert.

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh azt mondja, a versenyképes forma, az újabb győzelem a maradásra ösztönözheti Hamiltont, igaz, ő sem tudja, mikor sikerül aláírni a szerződést, nem is igazán számít rá a következő futam, a két hét múlva rendezendő Szingapúri Nagydíj előtt.

“Nem hiszem, hogy ez a lényeg. Rizikós jósolgatni, hogy mikor mond igent a táncos a kérőnek. De a hétvégén bizonyítottuk, hogy a komoly külső zavaró tényezők sem hatnak ránk, belül nincs zavar, egyszerűen csak folytatnunk kell a győzelmeket.”

“Én úgy hiszem, hogy nagyon jó csapat ez Lewis számára. Ha maradni akar, akkor találunk megoldást. Szerintem nagyon jól működünk együtt. Győztes csapat vagyunk, ő győztes pilóta, nagyon jók vagyunk együtt” – magyarázta Whitmarsh, aki szerint  továbbra sem sürgős téma Hamilton esetleges utódjának – most épp a Williams tartalékosa, a finn Valtteri Bottas neve röppent fel – keresése.

“Nem igazán. Úgy gondolom, hogy győztes csapat vagyunk, Lewis győztes pilóta, ésszerű, hogy együtt legyünk. Az időnk persze véges, de reményeim szerint nem pazaroljuk másra, csak arra fordítjuk, hogy együtt dolgozzunk azért, hogy gyors autónk legyen, futamokat és bajnoki címet nyerjünk.”

Monzában ezzel együtt a helyszínen lévő megfigyelők szinte egyöntetűen tapintható feszültségről számoltak be, kiemelték, hogy a győzelem után Hamilton részéről nem lehetett őszinte mosolyt látni, a erőltetettnek tűnt a csapatfőnökkel történt ölelése, nem ünnepelt felszabadultan.

“Hamilton nem olyan embernek látszott, akinek épp a lábai előtt hever a világ, sokkal inkább úgy tűnt, hogy a világ terhe nyomja a vállait. Amikor Whitmarsh megölelte, az ölelés merevnek tűnt, amikor pedig a fotósok kérték, a 2008-as bajnok nagy nehezen préselt csak ki egy mosolyt és emelte levegőbe az öklét” – írta az Express tudósítója, Bob McKenzie.
 
A Daily Mail tudósítása szerint a McLaren-vezére, Hamilton korábbi csapatfőnöke és “pótapja”, Ron Dennis nem tapsolt és ünnepelt, amikor a versenyző a magasba emelte a győzelmi trófeát. A Sky Sportsnak így nyilatkozott:

“Nagyon helytelen lenne, ha bármi olyat mondanék, ami aláássa Martin (Whitmarsh) álláspontját. Az ő dolga elérni a céljainkat, meggyőződésem, hogy most jobb is a pozíciója, miután újra bizonyítottuk, hogy nagyon erős az autónk. Ha Lewis tényleg nyerni akar, akkor a McLarennel lehet erre lehetősége.”

A kérdésre, hogy nagy érvágás lenne-e Hamilton elvesztése, Dennis így válaszolt: “Nem létkérdés számunkra, mindig is az elérhető két legjobb versenyző ül az autóinkban.”

A német Der Spiegelnek egy névtelenséget kérő McLaren-alkalmazott azt mondta, hogy a dolgozóknak cseppet sem hiányozna a mostanában lelketlennek tűnő, a múlt héten a Twitteren bizalmas adatokat saját érdekből megosztó Hamilton: “Nagyon haragszunk rá, mennie kellene.” 

Maga Hamilton a hétvége kezdetén azt mondta, még nem tudja, hol versenyez 2013-tól, de a futam után Button kiesése kapcsán elejtett egy megjegyzést, ami arra utalt, maradni fog a McLarennél: “Kár, hogy nem jött össze a kettős győzelem a csapatnak, de jövőre sikerülhet.”