A 2012-es Belga Nagydíj nem kerül Lewis Hamilton kedves emlékei közé, a hétvégén a versenypályán és azon kívül is csak gondjai voltak.

A pilóta a múlt héten elveszítette nagynénjét, akivel közeli kapcsolatot ápolt, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy csapattársához viszonyítva nem volt versenyképes, a tény egyszerű elismerése helyett pedig a Twitteren kezdett magyarázkodni, amelynek keretében aztán a csapat bizalmas telemetriai adatait is nyilvánosságra hozta. A pocsék hétvégét a vasárnapi rajtbaleset koronázta meg, Romain Grosjean még az első kanyar előtt kiütötte Hamiltont.

A Twitter-akció ugyan finoman szólva sem aratott sikert a csapaton belül, de a főnök, Martin Whitmarsh kedden azt mondta, túl vannak a dolgon, nincs harag.

“Szerintem Lewisnak is kínos volt ez az egész, biztos vagyok benne, hogy tanul az esetből. De a dolog nem vert éket közénk. 11 éves kora óta ismerem őt, itt nőtt fel a csapattal, a reflektorfényben fejlődött, sok dolgot már megtanult, és vannak, amiket még ezután fog. Érző ember, akinek most nehéz napjai vannak, de úgy gondolom, összeszedi magát és Olaszországban már egy másféle Lewist látunk” – mondta a főnök.

A csapat futamelőzetesében maga Hamilton is hangsúlyozta, hogy Spát a lehető leghamarabb el akarja felejteni, már az Olasz Nagydíj foglalkoztatja.

“Spa egyszerűen egy rossz hétvége volt, de az a szép a dupla hétvégés versenyekben, hogy az előzőt már is magam mögött hagytak. Monza pedig olyan egyedi és felvillanyozó pálya, hogy könnyedén feledteti a csalódásokat, rögtön a vezetésre koncentrálok.”

“Valamiért igazán különlegesnek találom a Forma-1 régebbi pályáit – az újabbak mind nagyjából ugyanolyanok, de a régiek mind különbözőek. Inkább a terep formálta őket és nem fordítva. Ez tetszik, mert nem lehet hátradőlni, elkényelmesedni, mindig küzdeni kell az autóval, hogy sikerüljön a legtöbbet kihozni a körből” – magyarázta.

“Monzában az első pénteki körök mindig hihetetlen élményt jelentenek, mert nagyon kicsi a leszorítóerő, a sebességfokozatok pedig hosszúak, mintha a végtelenségig gyorsulnánk, aztán a fékezésnél pedig hirtelen egészen instabil az autó, a szárnyak nem nagyon tapasztják oda. Elég gyorsan hozzászokunk, de mindig nagyon izgalmas Monzában repeszteni, annyira más, mint a többi helyszín. Monzában még sosem nyertem, mindent megteszek majd, hogy ezen a hétvégén sikerüljön” – tette hozzá.