F1: Button csalódott Hamiltonban 2 Ahogy már írtuk, Lewis Hamilton a Belga Nagydíj hétvégéjén a saját kezébe vette a PR-munkáját, az időmérő után és vasárnap is a Twitteren boncolgatta a gyenge kvalifikációs eredményét.

Hamilton szombat délután azt emelte ki, hogy míg Button az új hátsó szárnnyal érte el a pole-t, neki a régi került fel az autójára, ezért csak az egyenesen 4 tizedet veszített, vasárnap délelőtt pedig a csapat egy telemetriai adatlapjának fotójával bizonygatta, hogy összesen hattizeddel volt lassabb emiatt. A papíron egyébként nem csak ez, de más, bizalmas műszaki adatok is voltak, amiket a McLaren nem kívánt nagydobra verni. Az üzeneteket töröltették is a pilótával.

A történtekről Button véleményét is megkérdezték.

“Azt mondanám, hogy csalódott vagyok. Keményen dolgozunk az autó fejlesztésén és hogy megőrizzük a titkokat. De az ügynek vége, nem hiszem, hogy haragudnom kellene Lewisra, ez nem egy személyes ügy.”

“Számomra nem az a lényeges, hogy azt állította, hattizedet veszített az egyeneseken, mert a kanyarokban azt vissza is kapta, ott neki kedvezett a nagyobb leszorítóerő. És az időmérőn amúgy is nyolctizeddel voltam gyorsabb nála. Sokkal inkább a féltve őrzött információink Twiterre való kikerülése az, ami nem tetszett.”

Button, aki a tavaszi-nyár eleji hullámvölgye miatt már gyakorlatilag kiesett a bajnoki küzdelemből, a Belga Nagydíj előtt azt mondta, hogy győzni indul Spába és Monzába. Az első célt vasárnap délután kipipálta, 25 pontot hozott, Fernando Alonso és Hamilton nullázása miatt pedig hajszálnyival ugyan , de közelebb került a bajnoki címért folyó csata sűrűjéhez.

“A bajnoki cím megnyerése még így is borzalmasan messze van, de bebizonyosodott, hogy gyorsan lehet 25 pontot hozni. Szép nap volt, de még mindig 63 ponttal vagyok lemaradva. De bármi lehetséges. Monza bizonyos szempontból hasonlít Spára, szóval van esélyünk, hogy ott is gyorsak legyünk. Hogy ott is ugyanolyan versenyképesek leszünk-e, majd meglátjuk. A hőmérséklet magasabb lehet, a leszorítóerő pedig kisebb, majd kiderül. De jól jött a 25 pont és ha továbbra is küzdhetünk a győzelmekért akkor nekem is lehet egy kis esélyem arra, hogy a címre hajtsak” – magyarázta a spái győzelem után.

“Ezelőtt már egyáltalán nem voltam a képben, de egy verseny is nagyot fordíthat. Most 16 pontnyira vagyok Lewistól. Mondjuk nem úgy gondolkodom, hogy őt kell megvernem a következő futamon. Ha egyesével választunk ellenfelet, az úgy sokkal nehezebb. Jobb egyszerűen csak a győzelemre menni.”

A Spa után 101 pontos Buttont a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmars is újra a bajnoki esélyesek közé sorolja.

“Jenson joggal sorolja magát az esélyesek közé. Örülök, hogy így gondolkodik, ezt is várom tőle. Monzában és a további versenyeken is győzni akar majd. Még sok pontot lehet szerezni. Elég hullámzó volt az idény, még bármi lehetséges. Fernandónak szörnyen alakult a verseny, vétlen áldozat volt, de Lewisnak azért ez jó hír is egy kicsit. Szerintem nem vagyunk rossz helyzetben. Az autónk gyors, a csapat jól dolgozik és mindkét pilótánk gyors és borzalmasan motivált.”