Ugyan egyértelműnek tűnik, hogy Romain Grosjean okozta a Belga Nagydíjon történt rajtbalesetet, a francia pilóta egyelőre nem vállalja a felelősséget az ütközésért. A Lotus versenyzője a rajt után jobbra mozdult, nekiment Lewis Hamilton McLarenjének, amelynek következtében Fernando Alonso és Sergio Perez is kiesett.

“Jól rajtoltam aztán hirtelen bumm – és vége is volt a versenynek” – nyilatkozta Grosjean. “Még nem láttam a felvételeket, amíg ez nem történik meg, nem tudom megmondani, ki volt a hibás. Szerencsére mindenki jól van, ez a legfontosabb számomra.”

Lewis Hamilton rögtön a La Source-ban odaballagott Grosjeanhoz és egyértelmű jelekkel adta ellenfele tudtára, hogy kit hibáztat a balesetért, később azonban nem akart állást foglalni. “Nem akarok beszélni a rajtbalesetről, mindenki láthatta, mi történt” – hárította el az érdeklődést az angol. “Inkább gratulálok Jensonnek, aki fantasztikus versenyt futott. Mintha csak a parkban kocsikázott volna. Nagyszerű látni, hogy a csapatnak megvan a tempója a győzelemhez, a következő versenyen én is megpróbálom ezt kihozni az autómból. Ami a baleset súlyosságát illeti, éltem már át ennél rosszabbat is.”

Sergio Perez szerint nem kérdés, hogy Grosjean a ludas. “Éppen fékeztem, amikor hirtelen nagy ütést kaptam, tehetetlen voltam” – magyarázta Perez. “Egy pilóta hibájának árát fizettük meg mindannyian.” Alonso nem mutogatott senkire. “Egy kicsit fáj a hátam az ütközés miatt” – adott helyzetjelentést a spanyol. “Kár, hogy nem tudtam folytatni a versenyt, nem is tudtam, mi történt, amíg nem néztem vissza a felvételeket. A mögöttem lévő autók nekemjöttek és elvesztettem az uralmat a sajátom felett, aztán hirtelen előttem voltak. Csalódott vagyok az elveszített pontok miatt, de öt nap múlva újra az autóban ülhetek Monzában.”

“Egy ilyen balesetben könnyű kéz- vagy fejsérülést szenvedni, úgyhogy ilyen szempontból viszont szerencsés vagyok. Mintha eltalált volna egy vonat, olyan hatalmas ütést éreztem, ezért maradtam egy ideig a kabinban. Volt egy kis tűz is, nem kaptam levegőt a füst miatt, úgyhogy végül kiugrottam.”

David Coulthard, a BBC szakkomentátora szerint nincs túl sok nyitott kérdés ebben az ügyben. “Grosjean nekiment Hamiltonnak, ebből lett az egész kalamajka” – így Coulthard. “Azt kell mondanom, a stewardoknak vizsgálniuk kellene Grosjeant. Nagyon óvatosan szabad csak irányt váltani a rajt után, nekem úgy tűnik, hogy látott egy rést és rámozdult. Túl agresszív volt az irányváltással, ez nagy kockázatot jelent a Forma-1-ben. Mindenki megkönnyebülten sóhajthat, hogy Grosjean csak közel volt Alonso fejéhez és nem találta el.”

Gary Anderson, a BBC elemzője szerint “Hamiltonnak nem volt hova mennie. Versenybaleset volt, de jó lett volna, ha Grosjean kicsit jobban odafigyel arra, hogy mit csinál.” Niki Lauda ennél szigorúbb volt: “Még soha nem láttam ekkora hülyeséget Grosjeantól. Eltiltanám két versenyre, hogy kicsit átgondolja a dolgokat, nem először csinált ilyet.”