Sose volt még olyan jó időmérője a Saubernek, mint most Belgiumban: Kobajasi Kamui a második helyet szerezte meg, Sergio Perez pedig az ötödik helyről startolhat. “Az időmérő eddig a gyenge pontunk volt idén, a srácok nagyszerű munkával javítottak ezen” – tette hozzá az interjúszobában elmondott szavaihoz Kobajasi. “A dobogó a cél, de hosszú az út odáig, figyelnünk kell a gumikra és jó stratégiára is szükségünk van. A legkisebb hibát sem engedhetjük meg magunknak.”

Monisha Kaltenborn vezérigazgató nem fukarkodott a dicséretekkel. “Ez egy fantasztikus eredmény a csapat számára, az eddigi legjobb” – mondta Kaltenborn. “Nagyon fontos, hogy a szünet után ilyen erősen tértünk vissza. Korábban is láttuk a potenciált és mindig mondtuk, hogy sokkal jobban is állhatnánk, ha előrébb tudunk kerülni a rajtrácson. Most jó pozícióban vagyunk, így kell folytatnunk holnap is. Le a kalappal az otthoni csapat előtt is, nagyszerűen felkészített autót kaptunk.”

Perez ötödik lett ugyan, mégis szomorkodott kicsit. “A második és ötödik hely nagyon jó csapatunk számára, elégedettnek kell lennünk” – nyilatkozta Perez. “Személy szerint mégsem vagyok igazán az, mert az utolsó Q3-as köröm nem volt tökéletes. Úgy éreztem, az autó kicsit másképp viselkedett, mint reggel, de az igazán fontos rész úgyis holnap jön. Nehéz verseny lesz, jó rajtra van szükségem. Szeretnék dobogóra állni.”