F1: Alonsóé az utolsó edzés 2 Végre napos, száraz, de továbbra is hűvös időben folytatódott a Belga Nagydíj versenyhétvégéje szombat délelőtt az utolsó szabadedzéssel.

A csapatok az érdemi munkát ellehetetlenítő pénteki özönvíz után a mai egy órában igyekeztek minél jobban felkészülni, hogy ne csak a szimulációs adatokra kelljen hagyatkozniuk – a pályán állandó volt a forgalom.

A leggyorsabb a bajnoki éllovas Fernando Alonso volt, mögötte szűk másfél tizeddel a négyszeres spái győztes Kimi Räikkönen zárt. A 3-4. időt a két Sauber hozta, Perez és Kobajasi háromtizeddel volt a ferraris mögött.

Button és Massa már bő félmásodperccel volt lassabb. A McLaren mintha küszködött volna az edzésen, Lewis Hamilton be sem fért a top10-be, bár a szokásosnál sokkal zsúfoltabb munkaprogram miatt nem vehetjük biztosra az okokat.

Mark Webber a 7., Sebastian Vettel a 9. lett, de érdemes kiemelni, hogy a két Red Bull-os a lassabb kemény keveréken futotta legjobb idejét.

A mezőny azért összességében szoros, hiszen a 7 kilométeres pályán az első 16 1,2 másodpercbe fért be.

Nico Rosberg utolsó helyét műszaki hiba magyarázza, a német valószínűleg sebességváltó-hiba miatt kényszerült a garázsban tölteni az edzés nagy részét.

A Belga Nagydíj időmérője a hagyományos időpontban, 14 órakor kezdődik.

Belga Nagydíj, 3. szabadedzés, Spa-Francorchamps, 2012.09.01.