Kimi Räikkönen a nyári szünet előtt a hungaroringi második helyével felzárkózott az éllovas Fernando Alonsót üldöző bolyba, néhány pont választja el Mark Webbertől, Sebastian Vetteltől és Lewis Hamiltontól, míg a ferraris 48 ponttal áll előtte.

A Lotust sokan a mezőny legjobb autójának tartják, szinte törvényszerűnek tűnik, hogy előbb-utóbb futamo(ka)t nyerjenek, így Räikkönen is a bajnoki esélyesek közé tartozik. Ő maga is így látja, igaz semmiképp sem ő a favorit.

“Majdnem ugyanolyan esélyem van, mint a többieknek. Azt nem hinném, hogy nekem van a legjobb esélyem, sőt ötünk közül én vagyok a legesélytelenebb. De Alonsón kívül elég szorosan állunk és még nagyon sok pontot lehet szerezni.”

“Alonsónak elég nagy az előnye, de még sokat lehet hozni. Bárkitől elég egy rossz futam és rögtön több pozíciót lehet esni. Minden egyes verseny sokat számít, és amíg bármennyi esély is van, hajtani fogunk. Kilenc futam van, és a mostani dupla után is még hét, szóval könnyen sok pontot is lehet bukni, ha problémák lesznek”

A kérdésre, hogy ezek szerint lehetségesnek tartja-e, hogy visszatérése első évében megszerezze második címét, a finn azt mondta, “miért ne?”, de azt is elmondta, hogy számára nem olyan fontos, hogy kétszeres világbajnokként jegyezzék.

“Mindig is azt mondtam, ha nyerek egy címet, már elégedett leszek, ha pedig jön még utána is valami, jó, de nem vágyok rá különösen. Mindent beleadok, hogy nyerjek, de ha nem jön második cím, hát nem jön. Nem befolyásolja az életem. Azért vagyok itt, hogy futamokat és bajnoki címet nyerjek, de ha sikerül, attól sem lesz hirtelen más az életem. Amikor úgy érzem, abba akarom hagyni, akkor abba is hagyom majd, nem fogok csak azért maradni, hogy nyerjek (egy újabb címet).”

Arra, hogy más lenne-e a Lotusszal bajnoknak lenni, mint a Ferrarival, Räikkönen nem tud válaszolni.

“Csak a Ferrarival nyertem eddig, szóval nem tudom megmondani. Jól éreztem ott magam, megnyertem a bajnokságot velük, és bár szebben is végződhettek volna a dolgok, ilyen az élet, ilyen a versenyzés. Most már itt vagyok, tetszik a csapat és remélhetőleg nyerhetünk majd futamokat és küzdhetünk a címért.”