Sergio Perez tavaly mutatkozott be az F1-ben a Saubernél, 2011-ben is ügyesen ment, idén pedig két dobogós helyet is szerzett, az időnkénti hibák ellenére is bizonyította a tehetségét.

A mexikói a Ferrari utánpótlásprogramjának is tagja, így felmerült már, hogy esetleg ő léphetne Felipe Massa helyére, bár az elnök, Luca di Montezemolo kijelentette, hogy szerinte még nem leég tapasztalt Perez ehhez.

Egyelőre sem a Ferrari, sem a Sauber nem szólt a pilótának, hogy igényt tartanak a szolgálataira jövőre, de az ifjonc lassan szeretné már tudni, mit hoz a jövő év.

“Közeledik az idő, amikor döntenem kell, de egyelőre még nem döntöttem. Egy kicsit még korai, de hamarosan eljön, a következő pár hét során. De nem aggódom túlságosan, jó helyzetben vagyok, csak az idény második felére koncentrálok, az a legfontosabb számomra. A Ferrarival nem történt semmi, nincs változás az elmúlt hónapban, ezért is kell lassan döntenem.”

Perez ezzel arra utal, hogy nem fog a végtelenségig várni, és szívesen hosszabbít a Sauberrel, ha erre lehetősége adódik.

“A Sauber nagyszerű csapat, fantasztikus munkát végez. Amikor a gyárban járok, minden nap látom, hogy mennyire motivált mindenki, nem látok okot a távozásra. Jól érzem itt magam, napról napra jobban. Szerintem a csapat képes a jövő évre is jó autót építeni, nem tudom, miért kéne ejtenem.”