A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a DRS tavalyi bevezetésekor szerzett tapasztalatok alapján idén több versenyhelyszínen is módosítja a nyitható hátsó szárny használatára kijelölt előzési zónákat.

Így lesz ez Spában is, a vasárnapi Belga Nagydíjon a versenyzők ugyanazon a szakaszon, de egy kicsit rövidebb távon aktiválhatják majd a DRS-t. Az egy másodperc alatti követési távolságot mérő detekciós pont az Eau Rouge-hoz vezető lejtőn lesz, a szárnyat pedig a legendás kanyar után, a Kemmel egyenesen nyithatja majd az üldöző, de csak 50 méterrel arrébb, mint 2011-ben. A DRS záródási pontja most is az egyenes végén, a Les Combes féktávján lesz.

Az FIA a versenyző-steward személyét is bejelentette, a hétvégén a chilei Eliseo Salazar segíti majd a versenybírókat. A versenyző 1981-83 között indult a Forma-1-ben a March, az Ensign és az ATS színeiben, majd később megfordult a CART-ban, az IndyCarban, versenyzett GT-autókkal, belekóstolt a raliba és a NASCAR-ba is.

A mai napig tartó aktív versenyzői karrier ellenére Salazar leginkább arról ismert, hogy 1982-ben a  Hockenheimben vele kakaskodott a címvédő Nelson Piquet, amikor a chilei kilökte a pályáról.