Vitalij Petrov 2010-ben fizetős pilótaként került be a Forma-1-be, és bár az orosz szponzorok messze nem olyan hévvel és tömegben álltak mögé, mint remélték, a versenyző a mai napig viszi a pénzt a csapathoz és nem kapja.

Az idény kezdete előtt a Caterhambe beült Petrov menedzsere, Okszana Koszacsenko nemrég arról beszélt, hogy mindenképp versenyképesebb autóban szeretné látni a kliensét, főképp, hogy közeleg a Forma-1 első Orosz Nagydíja, egy friss megszólalásában pedig azzal egészítette ezt ki, hogy a versenyző szeretne végre pénzt is látni a munkájáért.

“Ha egy orosz pilóta Forma-1-es részvétele Vitalij Petrovon és Okszana Koszacsenkón kívül senkit sem izgat, akkor megnézzük, mire van lehetőség a Forma-1-en kívül. Az F1 nagyszerű, hatalmas presztízsű dolog, de Vitalij számára ez munka, amiért jelenleg nem kap fizetést. Hogy miért? Több oka is van. Oroszországban nem könnyű eladni egy sportolót, Forma-1-es versenyzőt pedig szinte lehetetlen.”

Érdekes, hogy épp tegnap röppent fel, hogy mások is ingyen dolgoznak, igaz, a Force Indiá-s Paul di Resta és Nico Hülkenberg esetében a pletykák szerint mindössze a fizetés elmaradásáról és nem teljes hiányáról van szó.