A McLaren a mezőny legerősebb autójával kezdte az évet, Jenson Button győzelemmel nyitott, az időmérőkön pedig jöttek a pole-ok, első sorok, azonban az európai szakasz kezdetére a wokingi csapat visszacsúszott. Bár Lewis Hamilton nyerni tudott Kanadában, a McLaren valójában csak a Német Nagydíjon talált magára.

A csapat ügyvezető igazgatója szerint a hockenheimi és hungaroringi eredmények bizonyítják, hogy jó irányba indultak a nyári fejlesztésekkel, de a kép azért még nem egyértelmű.

“Úgy gondolom, húsvét tájékán lemaradtunk a fejlesztésekkel a riválisokhoz képest, de aztán június folyamán már mi voltunk a legjobbak ezen a téren. A júliusi-augusztusi fejlemények még most fognak kibontakozni, majd meglátjuk. De továbbra is nagyon szoros, az első tíz autót egy-két tized választja el. Nagyon izgalmas lesz az idény további alakulása is” – mondta Jonathan Neale.

“Azt hiszem, a Németországba és Magyarországra vitt fejlesztésekkel sikerült visszaállítani a versenyképességünket, de semmit nem vehetünk biztosra. Úgy hisszük, hogy jó irányba haladunk, de a legutóbbi futam így is nagyon szoros volt. Hosszú és nehéz idény lesz ez mindenkinek” – tette hozzá.

Míg az idény elején sorozatos bakik, hibák jellemezték a McLaren bokszutcai munkáját, a nyári versenyeken a csapat már többször is rekordot döntött a kerékcserék idejével. Neale szerint azonban  nem a rekorddöntögetés a fő cél.

“Örülök, hogy a csapatnak sikerült fordítania a bokszkiállások terén. Szép, hogy ilyen gyors kerékcseréink vannak, de a legfőbb célunk az egyenletes teljesítmény. Nincs értelme 2,31 másodperces rekordcserének, ha aztán a többi kiállásnál hat-hét-nyolc másodpercig problémákkal küszködünk.”