A 2010-ben az F1-be belépett új csapatok közül kezdettől fogva a Caterham (korábban Lotus Racing, majd Team Lotus) volt a legerősebb és legígéretesebb, a régiekhez való felzárkózás, az idei évre kitűzött első pontszerzés továbbra sem sikerült.

Az alapító-főnök, Tony Fernandes nem titkolja, hogy elégedetlen emiatt, de azt mondja, csapata igenis erős, képes küzdeni, semmiképp sem kudarc az eddigi történetük.

“Még nem szereztük meg az első pontunkat, nagy munka vár még ránk, hogy szépen lassan lefaragjuk a középmezőnyhöz viszonyított lemaradásunkat, ami azért mostanra már kevesebb, mint egy másodperc. Mondhatjuk, hogy csalódottak vagyunk, amiért még csak itt tartunk, ahogy minden bizonnyal a számos szurkolónk is az” – mondta a maláj üzletember.

“Azonban a céljaink elérésébe vetett hitünk hajt minket előre, és ne feledjük, 35 hónapja még nem is létezett a csapat! Az első naptól fogva kemény küzdelem volt ez, a pályán kívül pedig két nagy bírósági ügyet is végig kellett vinnünk. A Group Lotusszal és a Force Indiával folytatott perünk is fájdalmas ügy volt, de nem hagytuk, hogy megzavarjanak minket.”

“Az ügyeket megnyertük, és közben a pályán is jelentősen fejlődtünk, különösen a két másik, velünk egy időben érkezett csapathoz viszonyítva. Eltökéltek vagyunk a további építkezés iránt, a szenvedélyünk nem hagyott alább, el akarjuk érni a középmezőnyt, és sikerülni is fog. Mindenünk megvan a célok eléréséhez, és ha sikerül felzárkóznunk, akkor onnan újra elrugaszkodunk, hogy még feljebb jussunk a rajtrácson.”

Fernandesék a nyári szünetben levezényelték a Caterham költözését az északi Hinghamből a sokkal központibb fekvésű, nagyobb Leafieldbe, a csapat pedig újabb komoly szponzorral is gazdagodik hamarosan.
 
“A versenyhétvége előtt, csütörtökön új partnert mutatunk be, ami újabb erős üzenet lesz azt illetően, hogy milyen komolyan is gondoljuk a nagyobbak elleni küzdelmet.”