Miután a Ferrari 2009 végén elküldte Kimi Räikkönent, a finn az F1-ben maradás helyett a rali-világbajnokságban próbált szerencsét, két idényt húzott le a WRC-ben, felemás eredményekkel.

A 2007-es világbajnok idén meggyőző formában tért vissza az F1-be a Lotusszal, pillanatnyilag még akár bajnoki esélyesnek is tekinthető, de hangsúlyozza, hogy a raliról továbbra sem mondott le, nagyon szeretne legalább hobbiszinten versenyezni abban a szakágban is.

“Szórakozásból fogok még ralizni. Eredetileg is azért kezdtem bele, mert érdekelt, hogy képes vagyok-e rá. Nagy rajongója vagyok a ralizásnak, mindig is úgy gondoltam, hogy nem könnyű szakma, érdekelt, hogyan menne nekem” – mondta az Autosportnak.

“Szeretnék még javulni benne, jól menni, később valamikor még jól elszórakozhatok ezzel. Biztosan fogok még ralizni a jövőben, amikor ráérek majd. Az F1-et és a ralit is ugyanúgy élvezem, szeretném is mindkettőt csinálni egyszerre, de menetrend és más okok miatt ez nem lehetséges” – utalt arra, hogy a a Robert Kubica balesetével keserű leckét kapott Lotus nem engedte el, hogy idén részt vegyen a WRC finn fordulóján.

“Nem azért hagytam abba (a ralit), mert elvesztettem az érdeklődésemet. Egyszerűen csak egész életemben versenyeztem, mások ellen versenyezni pedig nagyon más, mint csak az óra ellen. Szeretek mások ellen küzdeni, ezért jöttem vissza, hogy újra ezt tehessem. Egészen más, mint a rali volt. Amikor tavaly kipróbáltam a NASCAR-t, nagyon élveztem, mert bár különbözik az F1-től, mégis mások ellen kellett versenyezni. Jól éreztem magam, ez hiányzott.”