A Lotus 2012-nek teljesen új felállással vágott neki, ami jó döntésnek bizonyult. Az erős autóval a két év kihagyás után visszatért Kimi Raikkönen és a félújonc Romain Grosjean is szép eredményeket hozott, olyannyira, hogy állítólag más csapatok – például a Massa utódját kereső Ferrari – is érdeklődnek irántuk. A Lotus-főnök Eric Boullier azonban nem aggódik.

“Érthető, hogy miért érdeklődnek. Kimi és Romain is nagyon jól szerepel idén. Kimi mintha el sem ment volna, Romain pedig egy nagyon gyorsan fejlődő született tehetség. Jó látni, hogy mások is érdeklődnek irántuk, de hogy őszinte legyek, szerintem csak az idejüket vesztegetik ezzel. Kiminek és Romainnak nincs oka távozni, úgy gondolom, sikeres jövő vár rájuk itt nálunk.”

A 2007 óta tartó viszonylagos versenyképtelenség után az enstone-i alakulat 2012-ben újra ott van az élmezőnyben, és bár a futamgyőzelem még mindig hiányzik az eredménylistáról, a konstruktőri és az egyéni bajnokságban is jó pozícióban állnak. Boullier nem is idegeskedik a győzelem miatt.

“Azt hiszem, mindannyian elégedettek lehetünk azzal, amit az év első felében elértünk, különösen a nehéz 2011-es év után. Az enstone-i gárda szaktudását és eltökéltségét bizonyítja, hogy jó autót építettünk, amely az idény előrehaladtával még javul is. Ezzel együtt persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ilyen-olyan okokból pontokat szórtunk el, bőven lehet még javulni az év további részében.”

“A célunk továbbra is ugyanaz: jobban teljesíteni, mint tavaly. Persze ha ezután is minden futamon gyorsak leszünk, akár magasabbra is célozhatunk. Jó lenne egy győzelem, nem kérdés, de mindig az élmezőnyben lenni jobb a bajnokság szempontjából, mint egy egyszeri futamgyőzelem. De Budapesten is nagyon jók voltunk, a 2-3. helyen értünk be, ha egy jobb előzési lehetőségeket nyújtó pálya lett volna, a dobogó legfelső fokára is felértünk volna.”

A Lotus a konstruktőri versenyben 192 ponttal, egyetlen egységgel a McLaren mögött harmadik, míg Räikkönen egyéniben az 5., az éllovas Alonsót üldöző négyes “teljes jogú” tagja.