Miután Jenson Button a második lett a Német Nagydíjon, Lewis Hamilton pedig rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen, a McLarennél jó hangulatban vághattak neki a nyári szünetnek, és az optimizmus megmaradt mostanra, a hétvégén a Belga Nagydíjjal kezdődő hajrára is. Hamilton úgy véli, egyéniben és a konstruktőri versenyben nyerhetnek még.

“A magyarországi győzelmem nagyon jó felvezetés volt a nyári szünethez, a csapat is jó érzéssel mehetett vakációzni. Abban is megerősített, hogy a maradék kilenc futamon még valódi eséllyel küzdhetünk mindkét bajnoki címért.”

“Óriási öröm, hogy Belgiumban indul újra az idény, Spa a világ egyik legjobb pályája, az első kör mindig bezsongat. Öthetes szünet után alig várom, hogy újra az autóba üljek, hogy péntek délelőtti első kör fantasztikus érzés lesz!”

“A kiszámíthatatlanságot figyelembe véve elég nehéz lenne megtippelni, ki nyeri a futamot, de úgy gondolom, a következő pár hét során sokkal tisztábbá válik majd a kép a bajnokság sorsát illetően. Nagyon nehéz, taktikus, de izgalmas lesz a hajrá. Egyik csapat sincs igazi előnyben, igaz egyelőre mindannyian Fernandót üldözzük, de még minden nyitott” – mondta Hamilton, aki Alonsótól 47 ponttal lemaradva jelenleg 4. a pontversenyben.

A melbourne-i győzelem és a kínai dobogó után Jenson Button csúnya hullámvölgybe került, amelyből csak a Német Nagydíjon sikerült kikapaszkodnia. A 2009-es bajnok most már formában érzi magát, az erős autóval pedig maga is a győzelmeket célozza a következő két versenyen.

“Ennél jobb két futamot kívánni sem lehetne az F1 visszatéréshez. Spa a pályák királya, minden idők egyik legjobbja, Monza pedig az egyik legrégibb, legnagyobb hagyományú helyszín. Mindkettőnek megvan a maga egyedi atmoszférája. Mindkét pályáról vannak nagyon szép emlékeim, de még egyiken sem nyertem eddig. Az elmúlt futamokon látott tempónk alapján azonban úgy indulok neki, hogy kiköszörülöm ezt a csorbát!” – mondta Button, aki a nyári szünetben pihent és edzett is, teljesen feltöltődött.

“Az elmúlt pár hét a lazítás és a tréning tökéletes keveréke volt számomra, alig várom, hogy újra az autóba ülhessek! Voltam a Fülöp-szigeteken, Hawaiin, edzettem, nyaralgattam egy kicsit, aztán otthon is hasonlóan töltöttem az időt. Nagyszerű volt a vakációm, de már nagyon várom a munkát!”  

Button 11 futam után 76 ponttal a 7. a bajnokságban, ez 86 pontos lemaradás az éllovas Alonsóhoz képest, de az angol korábban elmondta, hogy amíg a matematikai esélye megvan, küzdeni fog és egyelőre nem készül a sokkal jobban álló Hamilton támogatására sem – ha győzhet, nem fog félreállni.