A nyári szünet után a Belga Nagydíjjal folytatódik a Forma-1, ahol a Sauber rögtön nagyot alakítana. Ahhoz képest, hogy a csapat nagyszerű autót épített, Kobajasi Kamui és Sergio Perez csak két dobogós helyet szerzett eddig, ennél több kell az idény második felében.

“Spa az egyik kedvenc pályám” – mondta Kobajasi. “Szeretem a gyors kanyarokat és az egész környezetet, nagyon különleges hangulata van. Az időjárás kiszámíthatatlan és jelentősen befolyásolhatja az időmérő és a verseny alakulását. A pálya hossza miatt elképzelhető, hogy míg az egyik fele száraz, a másik teljesen vizes. Úgy érzem, nagyon versenyképesek lehetünk a körülményektől függetlenül, mert a pálya adottságai kedveznek az autónknak. Alig várom a versenyt!”

Sergio Perez hasonlóan lelkes. “A spái kicsit ijesztő pálya, nagyszerű múlttal” – vélekedett a mexikói. “Sajátos karaktere van, nagyon különbözik a mai modern helyszínektől. Várom, hogy újra versenyezhessek rajta, szerintem minden pilótának ez az egyik kedvenc pályája. Kihívást is jelent, remek, hogy éppen itt kezdődik az idény második fele.”

“Ez a gyors pálya fekszik nekünk, ha mindent sikerül összeraknunk, megadhatjuk a sikeres alaphangot a szezon második részének. Tavaly nem sikerült célba érnem, most a minimális célom a pontszerzés.”